Суд задовольнив позов Тернопільської “Свободи” та ухвалив рішення зареєструвати 14 свободівців депутатами Тернопільської облради

Поділитися

9 червня 2011 року у Тернопільському окружному адмінсуді відбулося чотири судових засідання за позовами обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” та кандидатів у депутати Тернопільської облради свободівців Андрія Русенка, Ярослава Сувалка та Ігоря Баконя до Тернопільської обласної виборчої комісії.

Суд задовольнив позови Тернопільської обласної організації ВО “Свобода” та свободівців-кандидатів у депутати і ухвалив рішення: визнати протиправними дії ТВК та зареєструвати Андрія Русенка, Ярослава Сувалка, Ігоря Баконя та ще 11 свободівців депутатами Тернопільської обласної ради.

Нагадаємо, що за результатами проведених виборів 31 жовтня 2010 року деяких депутатів Тернопільської облради, у тому числі 14 депутатів від ВО “Свобода”, обрано депутатами інших місцевих рад області, а депутата обласної ради Сергія Надала обрано Тернопільським міським головою. Рішення відповідних територіальних виборчих комісій про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і Тернопільського міського голови офіційно оголошено на перших сесіях місцевих рад Тернопільської області.

У зв’язку з цим та з метою належного забезпечення діяльності ради у правомочному складі Тернопільська обласна рада неодноразово зверталася до голови ТВК, 24-річного представника Компартії Сергія Іщенка з проханнями забезпечити ухвалення виборчою комісією рішення про заміщення депутатів Тернопільської облради замість тих, повноваження яких достроково припинено. Крім того, облрада спрямувала Сергію Іщенку заяви депутатів Тернопільської обласної ради, які достроково припинили свої повноваження. Проте, всупереч вимогам ст. 80, 81 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, голова ТВК взагалі не повідомив обласну раду про наслідки розгляду вищезазначених листів та, всупереч вимогам депутатів, не з’явився на друге, третє, четверте та п’яте пленарні засідання обласної ради, повыдомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

На Тернопіллі почали топитись у двічі більше, ніж торік

Тернопільський окружний адмінсуд зобов’язав обласну ТВК зареєструвати ще двох свободівців депутатами Тернопільської облради