Тернопільщина фестивальна запрошує!

Поділитися

Цими вихідними на Тернопільщині пройдуть два фестивальні заходи – Фестиваль Бережанського замку та Міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль „Братина” (с. Стіжок Шумського району).

Фестиваль Бережанського замку пройде 12 червня у м.Бережани.

Розпочнеться дійство о 15 годині. На учасників та гостей фесту чекають середньовічні конкурси та розваги, майстер – клас «Театру Тіней», середньовічна музика і танці, літературний перформанс, лицарські турніри, бойовий гопак.

Вони також матимуть нагоду ознайомитися зі зразками старовинних та реконструйованих обладунків, спробувати свої вміння у стрільбі з луку, повправлятися в катанні на конях

Завершиться свято фаєр-шоу театру «Паладин», яке відбудеться на літній сцені парку при замку Синявських та молодіжною дискотекою.

А 13 червня у с.Стіжок Шумського району пройде Міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина». В рамках Фестивалю проводиться й конкурс сучасної української пісні та співаної поезії «Гремислава».

З нагоди початку святкувань о 10 годині розпочнеться святкове богослужіння у храмі Святої Трійці (ХІП-ХVІ ст..) на Даниловій горі.

Поблизу церкви розташується ярмарок фольклору та ремесел. Тут же проведуть й книжковий круглий стіл, а о 12.30 год. – фестивальні виступи учасників, гала-концерт переможців та дипломантів конкурсу „Гремислава”.

Губернатор Тернопілля роздає швидкі допомоги від віруючих нетрадиційної християнської течії, яких вже просили не проводити так звану місіонерську роботу

19 червня в Копичинцях Степан Галябарда