У Тернопільській області посилять контроль за рухом великовагового автотранспорту

Поділитися

Таке рішення прийнято на засіданні координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті в області, яке провів начальник головного управління розвитку інфраструктури облдержадміністрації Тарас Борук.

Заслухавши інформацію щодо руйнування покриття автомобільних доріг великоваговими транспортними засобами учасники засідання вирішили доручити Службі  автомобільних  доріг  в області спільно з відділом ДАІ УМВС в області, посилити контроль за виконанням учасниками дорожнього руху “Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями та залізничними переїздами” у визначених місцях для габаритно-вагового контролю.

Також доручено оперативно приймати рішення щодо обмеження або заборону руху великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами загального користування при температурі повітря вище + 28о С.

Крім того було обговорено інформацію про стан утримання автодоріг загального користування в області, вуличної мережі міст і селищ міського типу області та першочергові заходи щодо приведення їх у відповідність до безпечних умов експлуатації.

Службі автомобільних доріг в області, управлінню житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації спільно із виконкомами міських селищних та сільських рад, Тернопільському міськвиконкому,  належить продовжити  роботу щодо усунення недоліків виявлених при обстеженні стану та експлуатаційного утримання автодоріг державного, територіальних місцевого значення та доріг комунальної власності.

Не оминули увагою й стан утримання залізничних переїздів Тернопільської області та безпеку дорожнього руху на них.

Відтак, Тернопільській дирекції залізничних перевезень Львівської залізниці дано доручення ліквідувати недоліки в експлуатаційному утриманні залізничних переїздів виявлені під час комісійного обстеження та звернутись до керівництва “Укрзалізниці” щодо збільшення фінансування для усунення виявлених недоліків.

Учасники засідання координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті в області закликали голів райдержадміністрацій вжити невідкладних заходів та забезпечити дієвий контроль за розробленням нових паспортів приміських внутрірайонних  автобусних  маршрутів  перевізниками.

Голова Тернопільської ОДА сприяє незаконному залісненню цінних степів

На Тернопіллі розпочато підготовку до опалювального сезону 2011-2012