У тернопільських науковців зявився шанс подолати безгрошів’я:

Поділитися

Інформаційний день за тематичними напрямами «Здоров’я» та «Енергетика» 7-ої Рамкової програми ЄС з розвитку наукових досліджень і технологій (РП7) відбудеться у готелі «Харків» за адресою: площа Свободи 7. Робочі програми на 2012 рік та нові конкурси за тематиками «Енергетика» і «Здоров’я» будуть вперше представлені українським науковцям.

Енергетика та Здоров’я є одними з головних пріоритетів програми «Співробітництво» 7-ої Рамкової програми ЄС з розвитку наукових досліджень і технологій. Країни-члени Європейського Союзу та Європейський парламент виділяють 2,35 мільярда євро на фінансування досліджень у галузі енергетики та 6,1 мільярдів євро на наукові дослідження охорони здоров’я впродовж всієї РП7.

Інформаційний день має на меті озброїти українських науковців знаннями щодо пріоритетів, закладених у Робочі програми РП7 на 2012 рік. Українські Національні контактні пункти РП7 з питань енергетики та здоров’я разом з експертами проекту ЄС JSO-ERA ознайомлять учасників заходу з новими конкурсами на 2012 рік. Планується, що Європейська комісія оголосить нові конкурси у липні 2011 року.

Організаторами інформаційного дня виступає проект ЄС «Спільний офіс підтримки інтеграції України до Європейського дослідницького простору (JSO-ERA)» спільно з Національними контактними пунктами України з питань енергетики та здоров’я та регіональний представник проекту JSO-ERA у Харкові.

 

Довідково: Мета проекту JSO-ERA – надавати підтримку у процесі інтеграції України до дослідницького простору ЄС. Основним його завданням є підтримка діяльності НІЦ України та сприяння ефективному співробітництву у 7РП між українськими дослідниками та потенційними партнерами європейського дослідницького простору.

 

РП7 розрахована на 2007-2013 рр. Загальний бюджет програми складає близько 50 млрд. €. Її основні пріоритети пов’язані з науковими дослідженнями та інноваціями, що безпосередньо відповідає потребам європейської промисловості та має на меті підвищення рівня європейської конкурентоспроможності у міжнародному вимірі, а також покращення якості життя суспільства. РП7 спрямована на співпрацю окремих дослідників, науково-дослідних інститутів та підприємств малого і середнього бізнесу у форматі міжнародних консорціумів. Україна обрала курс на набуття асоційованого членства в РП7 і має потужні можливості у сфері досліджень, технологій та інновацій.

 

За додатковою інформацією звертайтеся до:

 

Тетяни Деревянкіної, експерта проекту JSO-ERA з питань комунікацій,

тел.: (+38 044) 289 13 15, ел. пошта: t.derevyankinaJSO@fgl-energy.com,

 

Світлани Калтигіної, тематичного експерта проекту JSO-ERA,

тел.: (+38044) 2891315, ел. пошта: Svetlana.Kaltygina@jsoresearch.kiev.ua та/або

Сергія Герасимчука, тематичного експерта проекту JSO-ERA,

тел.: (+38044) 2891315, ел. пошта: sergey.gerasymchuk@jsoresearch.kiev.ua

Як у Подолянах забороняють фотографувати

Завтра у Тернополі розкажуть про найкращу ідею «Тернопіль – Євро 2012»