У Тернополі засудять вандалів Бережанського, Гусятинського та Бучацького районів

Поділитися

Прокуратурою Тернопільської області направлено до суду кримінальну справу стосовно організованої групи у складі 3-ох чоловік, які обвинувачуються у вчиненні наруги над могилами на території Бережанського, Гусятинського та Бучацького районів.

Досудовим слідством встановлено, що впродовж серпня-жовтня 2010 року на території Тернопільщини обвинувачені вчинили наругу на шести кладовищах над 68 могилами, із яких демонтували металеві огорожі надгробків для здачі їх на металобрухт.
Організатором злочинної групи виявився безробітний 34-річний житель Дніпропетровщини, котрий взяв у спільники 29-річного жителя Дніпропетровщини та 28-річного жителя Тернопільщини, із якими перебував у дружніх відносинах. У організованій групі кожен із її учасників виконував свою роль. Для полегшення скоєння злочинів вони використовували засоби зв’язку (мобільні телефони, транспортні засоби «ВАЗ-21104» та «Volkswagen»), а також – вживали заходи для приховання злочинів та запобігання можливості їх впізнання і затримання (вибирали нічну пору доби, перевіряли наявність охорони на кладовищах, використовували рукавиці, щоб не залишати слідів пальців рук).
Обвинувачені понищили залізні огорожі на могилах на загальну суму 61 тис. 421 грн.
Учасникам організованої групи пред’явлено обвинувачення у вчинені злочину, передбаченого ч.3 ст.28 (вчинення злочину організованою групою) та ч.2 ст.297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури області

Як телефонувати на халяву дітям тернопільських заробітчан?

«Заготозбут» з Ланівців пройшов сертифікацію