Відтепер тернопільські вболівальники, які їхатимуть на футбол до Донецька, переходитимуть на МТС

Поділитися

Оператор мобільного зв’язку «МТС Україна» оголошує про завершення найбільшого в Україні проекту з установки indoor-рішень на найбільшому в Україні стадіоні «Донбас Арена», що в підсумку дало можливість істотно поліпшити якість голосових послуг і забезпечити передачу даних на високій швидкості для максимальної кількості глядачів стадіону – більше 50 тис. чоловік.

Створена ділянка мобільної мережі, що обслуговує наймісткіший стадіон в Україні, зараз повністю відповідає європейським стандартам якості зв’язку і здатна обслужити кількість вболівальників, що в кілька разів перевищує поточну – 51504 осіб (МТС проводила заміри під час найбільш резонансних футбольних матчів).

 

У рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012, МТС встановила на стадіоні «Донбас Арена» понад 70 передавачів, 35 репітерів і 260 антен Kathrein. До початку чемпіонату оператор планує довести кількість передавачів до сотні. На самому стадіоні також прокладені оптичні та радіочастотні лінії загальною довжиною понад 20 кілометрів. Експерти «Донбас Арени» забезпечили прокладку внутрішньої розводки всієї антенно-фідерної системи для організації indoor-покриття.

 

«Донбас Арена» – п’ятизірковий стадіон. Ми прагнемо у всьому відповідати цьому статусу й надавати кожному відвідувачу, незалежно від того, приходить він на матч, до музею, кафе, фітнес-центру або ж святкує тут день народження, максимальний рівень сервісу. Одним з таких сервісів, без яких важко уявити життя сучасної людини, є мобільний зв’язок. Щоб надати якісний та надійний зв’язок, ми спільно з компанією МТС реалізували проект Indoor GSM. Це ще один крок назустріч вболівальникам, адже ми знаємо, як іноді важливо поділитися радістю з друзями відразу після забитого голу. Співпраця з МТС дозволить кожному з 50 тисяч уболівальників, яких вміщує стадіон, без обмежень одночасно ділитися своїми емоціями під час гри, дзвонити й надсилати повідомлення. Особливо це важливо з огляду на наближення чемпіонату Європи з футболу, який Україна проводитиме 2012 року», – відзначив генеральний директор «Донбас Арени» Олександр Атаманенко.

 

«Відмінна особливість «Донбас Арени» полягає в незвичайному дизайнерському рішенню – ефекту летючого даху – адже стадіон за формою нагадує «літаючу тарілку». Така конструкція потребувала реалізації унікального технічного рішення із застосуванням системи indoor-рішень для забезпечення якісного покриття мобільним зв’язком на території стадіону. У Донецьку найбільша кількість футбольних уболівальників – вони наші абоненти, тому ми вважаємо своїм обов’язком забезпечити для них якісний зв’язок за найсучаснішими стандартами», – зазначив директор Східного територіального управління «МТС Україна» Сергій Шейка.

 

До ЄВРО-2012 МТС планує забезпечити преміальну якість сервісів і високу ємність мережі в більш ніж 30 місцях масового скупчення вболівальників, включно зі стадіонами Донецька, Львова, Харкова та Києва, фанзони, вокзали.

 

Про стадіон «Донбас Арена»

«Донбас Арена» – перший стадіон у Східній Європі, спроектований і побудований відповідно до стандартів УЄФА для арен категорії «Еліт». Урочисте відкриття «Донбас Арени» відбулося 29 серпня 2009 року.

 

«Донбас Арена» – домашній стадіон ФК «Шахтар», спортивний і культурний центр столиці Донбасу. Тут пройдуть матчі фінальної частини Євро-2012. Стадіон працює 365 днів на рік. До послуг відвідувачів лаунж-бар, фітнес-центр, а також фан-кафе, найбільший в Україні спортивний музей і фірмовий магазин ФК «Шахтар».

Начальниця упраління освіти Тернополя покається?

У ТОП-200 університетів України з Тернополя ввійшло лише два: технічний університет на 22 місці і економічний -на 34