Журналісти першими випробують малий теплохід «Капітан Парій»

Поділитися


6 червня після довгої перерви на свій борт прийме перших пасажирів малий теплохід «Капітан Парій» (екс-ПТ-50). Урочистий захід розпочнеться о 16.00 у парку Т. Шевченка біля причалу і буде приурочений Дню журналіста.

Саме представники ЗМІ та перші особи міста будуть першими пасажирами відновленого теплоходу «Капітан Парій», – зазначив директор працівниками КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх, і додав: «Кропітка праця багатьох працівників комунального підприємства на балансі якого знаходяться як малий, так і великий (Герой Танцоров) теплоходи, дала свої результати. Теплохід змінений до не в пізнаваності, якщо раніше він однопалубним, то після ремонту став двопалубним. Вже й ніхто не сподівався його спустити на воду, але в першу чергу завдяки старанням капітана теплоходу «Герой Танцоров» Тараса Григоровича Парія на його команди, минулоріч, на Покрову, він був спущений на воду, а вже 6 червня ц.р. зможе перевозити тернополян та гостей міста».

Як розповів Тарас Парій, 16 років теплохід ПТ-50 простоював: «Виготовлений в далекому 1964 році на Бобруйському судноплавному заводі, катер довгий ходив акваторією тернопільського ставу, але так сталося, що він вичерпав свій термін експлуатації. Водночас, було прийнято рішення його капітально відремонтувати.  Завдання, яке на перший погляд було надскладним, – виконане. Хоча «рідного» у ньому нині мало, що залишилося, але старожили міста таки пригадають, що це саме той самий малий теплохід, та не один з них, а також і більш молоде покоління, ще зможуть не один раз проїхатися на ньому».

Зазначимо, що вартість однієї поїздки на малому теплоході становить 10 грн. для дорослого пасажира, дитячий ж квиток вартує 5 грн. Окрім того, можна замовити теплохід для колективних поїздок тернопільським ставом.

Олег Сиротюк: «Намагаюсь у своєму житті казати завжди правду»

Гурт С.К.А.Й. виступить в Польщі з півторагодинним концертом!