6 липня пластуни станиці Тернопіль в рамках літніх курінних таборів відсвяткували Івана Купала

Поділитися


На Купальске дійство було запрошено представників обласної адміністрації, ЗМІ, а також батьків та пластунів з інших міст.

Незважаючи на негоду свято для пластунів тривало весь день.  Дівчата мали можливість навчитись мистецтву вінкоплетіння,  дізнатись про чарівні властивості та символіку українських квітів та трав, хлопці ж в цей час вправлялись у рубанні дрів для майбутньої ватри та готували парубоцькі забави.

Купальський вечір розпочався з урочистого відкриття міжтаборової зустрічі ( оскільки в святі брали участь 5 пластових таборів станиці Тернопіль).  Під час відкриття заступник голови обласної адміністрації п. Петро Гоч зазначив : ” Надзвичайно приємно перебувати у пластовому  товаристві та мимоволі згадувати власні молоді роки. Саме пластова молодь є тим фундаментом для майбутнього України та водночас рушієм позитивних змін в суспільстві. Перебуваючи в екстремальних умовах в таку негоду, ви робите великий крок вперед до подолання майбутніх життєвих труднощів.”

Дійство продовжувалось хороводами й піснями дівчат, парубоцькими забавами та незмінною Купальською ватрою, іскри якої, до речі, зуміли розігнати хмари дощового неба.

Все пластове товариство за участі батьків та гостей відроджувало традиції українських пісень та забав. Кожен мав можливість пострибати через Купальське вогнище, що, як відомо, має чудодійну очищувальну силу.

Голова Пласту в Тернополі Любомир Шимків від імені станиці Тернопіль виражає щиру подяку обласній державній адміністрації за сприяння літньому таборуванню тернопільських пластунів.  Також окрема подяка представникам ЗМІ , що плідно співпрацювали з пластунами, незважаючи на несприятливі погодні умови, повідомила “Про все” прес-служба Пласту в Тернополі

57,7% тернопільських студентів не планують відбувати строкову службу

Місце України у рейтингу «Форбс» – це вирок уряду Азарова