111
Усім відомий той факт, що неякісна м’ясна продукція є збудником інфекційних захворювань та масових отруєнь людей. Тернопільські працівники відділу ветеринарної міліції систематично проводять відповідні карантинні заходи щодо виявлення на території області неякісної продукції тваринного походження. Як свідчать результати перевірок, не все м’ясо, яке заготовляють для продажу та виготовлення продукції, придатне до споживання.
Під час чергової перевірки цеху по забою великої рогатої худоби, розташованого у Збаразькому районі, правоохоронці виявили на підприємстві ряд грубих порушень санітарних норм. Усі тварини поступили в цех без жодних ветеринарних документів, які б засвідчували про їх походження та стан здоров’я. Також під час заготівлі м’яса на підприємстві був відсутній лікар ветеринарної медицини, що є порушенням правил передзабійного огляду тварин та ветсанекспертизи м’яса.
Згідно рішення Державної надзвичайної протиепізотичної комісії інспектори відділу ветеринарної міліції в Тернопільській області вилучили понад півтори тисячі кілограм неякісної продукції тваринного походження, яку піддали технічній утилізації. Керівників підприємства притягнено до адміністративної відповідальності згідно статті 107 КУпАП – порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог.
Загалом, з початку року працівники ветеринарної міліції вилучили з обігу понад 19 тонн неякісної продукції тваринного походження. Як наслідок, до адміністративної відповідальності були притягнені сотні осіб, накладено штрафні санкції на загальну суму понад 50 тисяч гривень.
Відпрацювання щодо виявлення та припинення правопорушень, пов’язаних з обігом продукції тваринного походження, триватимуть й надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.