Військовослужбовців Тернополя за програмою НАТО готували до цивільного життя

Поділитися

 

Сьогодні, 14 липня, у Тернополі відбувся випуск військовослужбовців 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, які відповідно до програми НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців пройшли навчання у Центрі перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету.

 

Протягом трьох місяців 29 військовослужбовці артилерійського з’єднання пройшли 500-годинну програму перепідготовки й отримали свідоцтва з підвищення кваліфікації державного та міжнародного зразка.

 

Як повідомив директор Центру перепідготовки та соціальної адаптації Хмельницького національного університету Михайло Войнаренко, військовослужбовців навчали цивільним спеціальностям.

 

– На безкоштовній основі військовослужбовці вивчали менеджмент організацій та адміністрування. Перевага при зарахуванні на курси надавалася військовим, які звільнилися або планують звільнитися з військової служби. Таким чином, ми готуємо військових до цивільного життя, – зазначив Михайло Войнаренко.

 

Методики, за якими навчаються слухачі курсів, відповідають вимогам Болонської системи та стандартам вищої школи. Курс професійної перепідготовки побудований у відповідності до освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» за визначеним переліком спеціальностей і спеціалізацій та затверджений Міносвіти.

 

Програма НАТО-Україна з перепідготовки військовослужбовців передбачає також допомогу у працевлаштуванні, яка здійснюється шляхом створення бази даних вакансій.

 

 

Довідка

 

 

НАТО взяло на себе ініціативу щодо фінансування Трастового Фонду НАТО – Програми «Партнерство заради миру» для перепідготовки та соціальної адаптації близько 600 (180-200 щорічно упродовж 2006-2008 років) звільнених військових, або таких, які невдовзі мають бути звільнені, у Центрі перепідготовки та соціальної адаптації при Хмельницькому Національному університеті.

 

 

Хмельницький центр перепідготовки та соціальної адаптації пропонує навчання з маркетингу, менеджменту, комп’ютерних систем та комп’ютерних технологій. Після навчання центр сприяє працевлаштуванню випускників

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Facebook запустив мобільний додаток для простих телефонів

21 липня в технічному університеті не буде світла