Військовий оркестр Тернопільської артилерійської бригади розпочав підготовку до 20-ї річниці Незалежності України

Поділитися

Військові музиканти 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Тернополі у місці постійної дислокації почали готуватися до урочистостей з нагоди 20-ї річниці Незалежності України. Ювілейну дату народження держави військовий оркестр Тернопільської окремої артилерійської бригади зустріне у Львові, де на 24 серпня заплановано проведення параду військ.

За словами ТВО начальника оркестру – військового диригента 11-ї артбригади прапорщика Данила Хамара з нагоди Незалежності України військові музиканти артилерійського з’єднання підготували півторагодинну концертну програму та плац-концерт. Репертуар різноманітний: від творів класичних композиторів до сучасних джазових обробок, а також на військову тематику.

 

–Згідно з програмою, ми виконуватимемо різні прийоми з музичними інструментами у поєднанні зі стройовими прийомами під час виконання кращих українських маршів. Звичайно ж, не обійдеться і без дефіле військових оркестрів, – повідомив прапорщик Данило Хамар.

 

У Тернополі військові музиканти готуватимуться до кінця липня, а 3 серпня вони прибудуть до Львова, де разом із іншими військовими оркестрами тренуватимуться до урочистого проходження однією з вулиць столиці Галичини, плац-концерту та концертно-театралізованого виступу зведеного військового оркестру.

 

Крім того, аби нагадати львівянам про наближення ювілейного дня народження України, військові музиканти Тернопільської артилерійської бригади запланували впродовж серпня щосуботи та неділі виступати зі своєю концертною програмою на одній із багатолюдних площ міста.

 

Варто зазначити, що брати участь в урочистих заходах з нагоди державних свят для військового оркестру артилерійського з’єднання не вперше. Військові музиканти з Тернополя декілька років поспіль під час відзначення річниць Незалежності України уже крокували головною вулицею столиці – Хрещатиком.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Фото автора

У Західній Україні найкращі інженери-програмісти з Тернополя

Селищний голова Гусятина буде конкурентом дружини губернатора і головного бютівця Тернопільщини