29-31 липня 2011 року у приміщенні Стрийського Вищого художнього професійного училища № 16 відбувся ІІ- ий Всеукраїнський шаховий турнір пам’яті Осипа Антоновича Горби «Кубок Горби 2011 р.»

Поділитися

Змагання організували молоді стрийські кандидати в майстри спорту Корман Роман Богданович та Коробов Юрій Володимирович.

У змаганнях взяло участь 84 шахісти з Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Рівненської, Івано-Франківської, Вінницької, Чернівецької, Хмельницької, Житомирської, Дніпропетровської, Запорізької, Харківської, Донецької, Чернігівської, Київської областей  та м. Київ.

Серед учасників 5 міжнародних майстрів спорту з шахів, 6 майстрів спорту, 44 кандидати в майстри спорту.

Суддівська колегія на змаганнях кандидати в майстри спорту Матвійчук Андрій м. Новояворівськ та Благут Роман з м. Стрия.

Змагання тривали 9 турів в яких розігрувались 24 призи.

За підсумками змагань перемогу здобув міжнародний майстер Носенко Олександр з міста Чернігів з результатом 7 очок з 9 можливих. Друге третє, за аналогічним результатом, але гіршим коефіцієнтом, поділили  майстер спорту Гриньов Валерій з міста Київ та міжнародний майстер Ситніков Антон з Донецька.

Кращою серед жінок була Букса Наталя зі Львова.

Кращою серед першорозрядників Павлюк Ольга з Коломиї.

Приз для кращого шахіста м. Стрия здобув восьмиразовий чемпіон м. Стрия кандидат в майстри спорту Пристай Роман.

Серед ветеранів не було рівних киянину Карнауху Анатолію.

Серед дітей 16 років і молодших кращий результат показав кандидат в майстри спорту з Новояворівська Панчишин Тарас, а серед дітей молодших 12 років кандидат в майстри спорту Найгебавер Мартін з Ужгорода.

Учасники змагань висловили вдячність голові благодійного фонду «Добре серце» Олегу Канівцю, завдяки якому відбулись ці презентабельні змагання на Стрийщині.
Роман Благут
P.S З Тернополя був тільки 1 учасник

У тернопільській мерії вирішили віддати гірськолижну трасу “дешевому” інвестору

Молоко у липні на Тернопільщині подорожчало