Як у Тернополі відкрили барельєф поету Борису Демківу (фото)

Поділитися

Ім’я геніального поета, публіциста, перекладача, лауреата обласної літературної премії ім. С. Будного, літературно-мистецької премії ім. Братів Лепких Бориса Демківа увіковічнили у Тернополі 23 серпня. Барельєф українському літератору відкрили на вул. Родини Барвінських.

«Сьогодні поету Борису Демківу могло б бути 75 років. Вже 10 років його немає з нами, але його вірші, його слова, його пісні залишаються з нами. Вони вже йому не належать. Вони належать вічності, вони належать вічній душі українського народу, нашим дітям, прийдешнім поколінням, – сказав міський голова Сергій Надал. – Поезія, пісня – це універсальна мова. Вона прославила наш край, нашу країну. І ми вдячні Борису Демківу за його вклад в українську культуру. Висловлюємо шану і захоплення. Це чудово, що святкові заходи – 20-річчя Незалежності, день міста будуть прикрашені ще і сьогоднішньою подією – відкриттям цієї пам’ятної дошки. Слава Борису Демківу! Слава людям, які прославили наше місто! Слава Україні!»

Коли ми згадуємо про Бориса Демківа, ми передусім згадуємо всесвітньовідомий шлягер 60-х років «Квіти ромена», платівка з яким вийшла на фірмі «Мелодія» мільйонним тиражем, зауважують тернополяни.

Слід зазначити, що у ті часи це був просто таки фантастичний успіх, справжня промоція України і Тернополя. Відкриття барельєфу Борису Демківу у Тернополі – шана, яку місто віддає своєму генію за його творчу працю на благо рідного краю, повідомляє сайт міської ради.

 

 

 

 

 

 

 

Родина Бориса Демківа (зліва на право: дочка Світлана, правнучка Мішель, внучка Анжела, дружина)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Тернополі спаплюжили пам’ятник Ігорю Пелиху

У Козові продають “прохідну” за 3 тисячі гривень, а в Монастириську – тютюнову фабрику за пів мільйона