Михайло Ратушний “ліг” під Януковича

Поділитися

Голова Української всесвітньої координаційної ради Дмитро Павличко, який не приховує негативного ставлення до влади, буде усунутий з займаної посади.

Про це на брифінгу в Києві повідомив голова демократичного об’єднання “Українська Національна Рада” Юрій Пальчуковський, повідомляє прес-служба руху “Спільна справа”.

За його словами, Павличко буде замінений на свого нинішнього заступника Михайла Ратушного, чия кандидатура підтримана та санкціонована Банковою.

Ратушному також обіцяна посада керівника нового держоргану – Комітету у справах закордонних українців, створення якого теж підтримане адміністрацією президента.

Як зазначає прес-служба, ця інформація активно обговорюється серед делегатів Всесвітнього форуму українців.

“З перших хвилин форуму було зрозуміло, що відбувається якась профанація у гірших традиціях “совка”. Не здивуюсь, якщо з’ясується, що до його сценарію та режисури причетні Герман і Табачник. Відчувається тверда антиукраїнська рука, яка маніпулює усім зібранням”, – зазначив Пальчуковський.

Він також зазначив, що Павличко вже фактично відсторонений від керування форумом і не впливає на прийняття значних рішень, оскільки “усім вже заправляє Ратушний, незважаючи на те, що є лише його заступником в УВКР”.

“Це вкрай ганебно, коли таке поважне зібрання як Всесвітній форум українців готується прийняти цілком “беззубу” резолюцію, яка жодним чином не відображає реальної ситуації в Україні”, – підкреслив голова ДО “Українська Національна Рада”.

Крім того, він додав, що деструктивна роль Ратушного з’ясувалася від початку, коли останній в різкій формі відмовив у присутності на форумі кільком послідовним опозиційним організаціям, зокрема, громадянському рухові “Спільна Справа” та представникам ВО “Тризуб”.

Сам Ратушний відверто пояснив це тим, що очікується приїзд президента Віктора Януковича, якому буде неприємно бачити і чути людей, що добиваються його усунення від влади.

Українська правда

Міністр охорони здоров’я попросив Олексія Кайду взяти під особисту опіку оновлення Тернопільського обласного перинатального центру «Мати і дитина»

Проповідь архиєпископа Ігоря (Ісіченка) на літургії під час прощі до Зарваниці