Митниця перерахувала до держбюджету 340 077,4 тис. грн.

Поділитися

Тернопільською митницею за січень-липень 2011 року перераховано митних платежів до Держбюджету України в сумі 340 077,4 тис. грн. Всі перераховані кошти поступають безпосередньо до обласного бюджету та використовуються на потреби нашого краю, враховуючи ту обставину, що наша область є дотаційною.
Митницею проводиться пост-аудит з метою перевірки достовірності відомостей, які заявляються суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності при митному оформленні шляхом проведення документальних перевірок на предмет дотримання вимог законодавства України з питань митної справи та повноти сплати податків. Так, з початку року митницею проведено 23  перевірки.  Одним із  порушень, за результатами проведення перевірок є заниження митної вартості шляхом недекларування або декларування не в повному обсязі транспортних витрат, що призвело до недоборів митних платежів в сумі майже 120 тисяч гривень, які б мали бути перераховані до Держбюджету.
Враховуючи дану ситуацію, Тернопільська митниця звертається до підприємств та підприємців, які займаються експортно-імпортними операціями з проханням надалі неухильно дотримуватися митного законодавства. Подавати належним чином оформлені митні декларації, товаросупровідні документи та вказувати правдиві відомості.
За будь-які зловживання зі сторони суб’єктів, митницею будуть вжиті заходи по притягненню відповідних осіб до відповідальності.
Головний інспектор по зв’язках з громадськістю
Тернопільської митниці

Катерина Крисовата

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян зустрівся з головою Державної служби автомобільних доріг України Володимиром Демішканом

Більше 27 тисяч заяв подано у виші області