Тернопільську делегацію чекають на Європейському конгресі малого та середнього підприємництва

Поділитися

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда прийняв представників Гурношльонської агенції розвитку підприємництва (GAPP}. Польська делегація завітала до Тернополя в рамках відзначення Дня міста.

До очільника облради член правління GAPP Роберт Заріцькі, начальник відділу розвитку і міжнародної співпраці GAPP Магдалена Дзюрська, а також старший спеціаліст відділу розвитку та співпраці цієї ж організації Софія Стомпор привезли програму Європейського конгресу малого та середнього підприємництва. Необхідно сказати, що запрошення на такий представницький форум було отримано ще раніше.

До слова, співпраця Тернопільської обласної ради із Катовіцькою організацією, що займається створенням оптимального клімату для розвитку малого та середнього бізнесу у Польщі, триває вже кілька років поспіль. Делегація краю на чолі з головою обласної ради у закордонних сусідів побувала уже двічі.

Олексій Кайда каже: «Ми можемо багато чому повчитися у польських колег. Зокрема і тому, як потрібно допомагати власним підприємцям, власним виробникам, як потрібно вести справи, щоб користь отримувала держава в цілому, місцева громада і, звичайно самі підприємці.

Нині представники GAPP запрошують агровиробників, промисловців, представників туристичного бізнесу Тернопільщини приїхати до Катовіц на форум, де ми зможемо отримати нові контакти, здобути інформацію про найновіші технології, прорекламувати себе врешті-решт».

Під час сьогоднішньої зустрічі йшлося й про можливості та шляхи розвитку Тернопільського аеропорту. Це питання піднімалось й під час попередніх переговорів сторін. Поляки висловили намір допомогти тернополянам відродити летовище, дали свої пропозиції. Представники GAPP сьогодні відвідали об’єкт. Подальші дії обговорюватимуться під час участі нашої делегації у Європейському конгресі малого та середнього підприємництва, котра відбудеться восени поточного року.

Побувати із тернополянами на підприємницькому форумі у Катовіцах висловили побажання делегації Львівської, Івано-Франківської, Вінницької та Харківської обласних рад.

 

Тернопільські податківці так доробилися, що вже здають частину приміщень в оренду

На Тернопільщині померла 88-річна вишивальниця Арсенія Яценюка