У Збаразькій лікарні “нахімічили” з лікуванням на 300 тисяч

Поділитися

КРВ в Збаразькому районі провів планову ревізію фінансово-господарської діяльності Збаразької центральної районної комунальної лікарні, якою встановлено фінансових порушень, що призвели до втрат на загальну суму 309 тис. грн.

Зокрема, ревізією правильності нарахування заробітної плати встановлено, що працівникам, які використовують у роботі дезинфікувальні засоби, не встановлена доплата в розмірі 10 відсотків до посадового окладу, внаслідок чого ними недоотримано доходів на суму 193,5 тис. гривень. Ще 9,2 тис.грн. недоотримано працівниками внаслідок неправильного нарахування їм матеріальної допомоги.

Встановлення непередбачених законодавством доплат до посадового окладу керівникам підрозділів та їх заступникам, застосування завищеного розміру доплати працівникам, зайнятим на роботах з шкідливими і важкими умовами праці, нарахування заробітної плати за завищеним посадовим окладом, порушення при нарахуванні індексації заробітної плати, порушення при нарахуванні оплати праці сумісникам призвели до незаконних витрат бюджетних коштів на виплату заробітної плати на суму майже на 21 тис. грн. і зайвого перерахування внесків до державних цільових фондів на суму 7,6 тис. гривень.

Незаконні витрати коштів загального фонду кошторису на проведення платних медичних оглядів, які не покриті коштами, отриманими як оплату за надані послуги, склали 38,8 тис. гривень.

Внаслідок неперерахування  до районного бюджету 50 відсотків орендної плати та коштів, сплачених обвинуваченою особою за лікування хворого, який потерпів через злочинні діяння, районним бюджетом  втрачено доходів  майже 8 тис. гривень.

Окрім того, спецфондом лікарні недоодержано коштів за навчання  платників-інтернів в заочній частині інтернатури на загальну суму 6,3 тис. гривень.

За допущені порушення 13 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Про результати ревізії поінформовано прокуратуру району, повідомили “Про все” у  прес – службі КРУ в Тернопільській області

У Коропці “накрутили” з бюджетом і наметами на 85 тисяч гривень

До 13 листопада у ТРЦ «Подоляни» у Тернополі працюватиме музей шоколаду «Країна «Шоколандія»