Українськi полiтологи сходяться на думцi, що полiтичний сезон 2011-2012 рр. буде вирiшальним для країни

Поділитися

“Сезон досить доленосний для України й жорсткий за умовами i для влади, i для опозицiї”, – сказав на прес-конференцiї в понедiлок директор Iнституту глобальних стратегiй Вадим Карасьов, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Аналiзуючи новий полiтичний сезон в Українi, який розпочнеться вiдкриттям сесiї парламенту у вереснi поточного року, Карасьов наголосив, що пiсля вiдпустки депутати повернуться в “нову полiтичну реальнiсть”.

Зокрема, за його словами, особливiстю полiтичної осенi 2011 року є те, що напередоднi розпочався судовий процес над Тимошенко, який буде “визначальним у формуваннi нової полiтичної реальностi”.

Зокрема, Карасьов зазначив, що цей судовий процес показав кризу курсу нинiшньої влади, а також розчарування новою українською владою з боку основних зарубiжних партнерiв України, що не може не позначитися на полiтичному життi всерединi країни.

Крiм того, за словами полiтолога, цей судовий процес призвiв до того, що полiтичний конфлiкт стає бiльш конфронтацiйним.

“Полiтика починає дiлитися на тих, хто при владi, й тих, хто в опозицiї”, – сказав Карасьов.

Вiн також додав, що майбутнi переговори українського керiвництва з Росiєю будуть дуже складними, непростою буде й ситуацiя навколо пiдписання угоди про асоцiацiю з Європейським Союзом, переговори з Мiжнародним валютним фондом, а також складною буде ситуацiя, пов’язана з необхiднiстю проведення реформ усерединi країни.

“Усе це створить досить серйозний конфлiктний фон для української полiтики”, – сказав полiтолог.

Директор Агентства моделювання ситуацiй Вiталiй Бала погодився з тим, що цей полiтсезон буде вирiшальним для України.

“Це лакмусовий папiр, який дасть зрозумiти навколишньому свiтовi та громадянам, якою Україна буде пiсля виборiв 2012 року”, – вважає Бала.

Полiттехнолог Сергiй Гайдай вважає, що зниження рейтингу довiри до влади в Українi не є новим процесом, оскiльки до цього все так i вiдбувалося стосовно попереднiх президентiв.

“Але ситуацiя унiкальна: якщо щоразу, коли влада втрачала рейтинг виборцiв, iснувала альтернатива,… то нинi такої фiгури немає”, – вважає полiттехнолог.

“На сьогоднi склалася вперше ситуацiя, коли рейтинг знижується в усiх основних полiтичних сил. I сама влада на тлi цього видається не такою вже й поганою”, – сказав вiн.

За словами Гайдая, для формування “iнших лiдерiв та iнших полiтичних сил, потрiбнi ресурси, а ресурси на сьогоднi iснують тiльки у правлячої полiтичної сили”.

Полiттехнолог також охарактеризував нинiшню полiтичну епоху “заходом популiзму”.

Тернопільські рятувальники не дозволили нікому втопитись чи згоріти під час чемпіонату Європи з водно-моторного спорту

До теми готовності Тернопільських шкіл до початку навчального року