1 вересня під час свята Першого дзвоника у Лановецькій ЗОШ № 1 та у навчально-виховному комплексі «Лановецькій ЗОШ № 2 – гімназії» відбулись акції «Випускник»

Поділитися

Їх організували та провели спеціалісти Лановецького районного центру зайнятості. Метою таких заходів є попередження молодіжного безробіття, орієнтація юних на робітничі професії, наближення профорієнтаційних послуг до школярів, їх батьків та педагогічних працівників.

Учнів згаданих шкіл фахівці райцентру зайнятості ознайомили з послугами служби зайнятості, розповіли про світ професій, про ті з них, що користуються попитом на місцевому ринку праці, про правила вибору фаху. Відбулася й презентація оновлених блоків профорієнтаційного терміналу, зокрема, підблоку «Пропонуємо навчання», у якому учні мають змогу отримати інформацію щодо здобуття тих чи інших професій за направленням служби зайнятості, в тому числі в центрах профтехосвіти державної служби зайнятості України. Школярі з цікавістю проходили на терміналах тестування, грали в профорієнтаційні ігри, читали довідкові матеріали.

Ніна Бондюк, учениця 7 класу школи-гімназії, сказала, що вона вже знайома з профорієнтаційним терміналом і в ньому знаходить для себе багато інформацій корисних та цікавих. Подобаються їй дуже й смішинки у рубриці «Професійний гумор».

А от майбутній випускник Роман Іщук, учень 11 класу цієї ж гімназії, розповів, що аби остаточно визначитись з тією чи іншою професією, достатньо, користуючись терміналом, пройти тестування, а щоб обрати навчальний заклад можна зайти в «Довідник навчальних закладів». Роман та більшість його однокласників вже визначились з вибором майбутнього фаху, однак вони в один голос заявили про потрібність ось таких профорієнтаційних терміналів у кожній школі, тому що ці програмні комплекси дають змогу школярам активно розвиватись.

Зазначимо, що профорієнтаційні термінали вже діють у 13 школах Лановеччини.

Два населені пункти Тернопільщини – серед лідерів всеукраїнського конкурсу “Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку”

«ВАЗ» протаранив «швидку допомогу» У Тернополі