Cесія 16 вересня – чого очікувати?

Поділитися

Завтра, 16 вересня, відбудеться дев’яте засідання сорокової сесії Тернопільської облради. Як повідомив депутат облради Степан Барна, є сенс очікувати, що на ній розгорнеться багато дискусій, бо тем для обговорення назбиралося багато.

–  Ця сесія дасть надію на вирішення багатьох болючих питань, –  сподівається політик. – Планую підняти на ній проблему Почаївської лаври, виходячи із висновків Тимчасової контрольної комісії, яка розглядала перевірку законності передачі храмового комплексу в м. Почаєві УПЦ МП. Хочу, аби депутати дійшли до вироблення спільного проекту рішення з цього приводу, адже до роботи в комісії були залучені представники різних політичних сил опозиційного спрямування.

Степан Степанович не забуває також про «лемківське село», хоче повернутися до його обговорення. Місяць тому на голосування облради вже виносився проект «Про реорганізацію установи Тернопільської обласної ради «Монастириський обласний комунальний музей лемківської культури і побуту»», але за нього не проголосували регіонали.

Серед інших важливих тем, котрі хоче підняти Степан Барна на завтрашній сесії, це ситуація в освітній сфері області та питання рейдерських захоплень дитячих оздоровчих таборів. 11 серпня такий випадок стався на території дитячого закладу санаторного типу «Лісова пісня», що у Борщові.

Політик наголошує, – місту потрібна злагоджена робота його обранців:

– Я вірю, що завтра у діях депутатів фракцій буде домінувати конструктивізм, тоді усі питання, що стосуються господарської діяльності, забезпечення соціальної інфраструктури життя громад будуть прийняті. Сподіваюся, що будуть проголосовані також всі питання, що пов’язані з розробкою надр, повідомили “Про все” у  прес-службі «За Україну!»

Яку творчість підтримує тернопільська влада?

Як у Тернополі відбудеться день батька