Чортківчани обурені

Поділитися

Депутат облради Степан Барна побував у місті Чортків. Він відвідав Архієрейську Службу Божу за участі Блаженнішого Святослава Шевчука і висвячення нового Владики Бучацької єпархії УГКЦ о.Дмитра Григорака. Опісля цього, разом із народним депутатом Верховної Ради України Тарасом Стецьківим, Степан Барна зустрівся із півтисячею чортківчан, котрі не отримали так званих «чорнобильських грошей».

Як проінформував Степан Барна, люди настроєні рішуче і не здаватимуться: «Вони вже готові їхати на Київ відстоювати свої права», – сказав він. Нагадаємо, що ще на восьмому пленарному засіданні сорокової сесії Тернопільської обласної ради порушувалось питання про припинення Пенсійним фондом виплати чорнобильських доплат до пенсій. Тоді на сесію приїхали представники пенсіонерів Чорткова та Заліщик. За інформацією чорнобильців, щодо виплати цих коштів були прийняті відповідні судові рішення, але ніхто їм так нічого і не надав. Пенсіонери тоді отримали пояснення від начальника головного управління Пенсійного фонду в місті Тернополі Лариси Хоми, що причиною невиплат є розгляд питання у судах різних рівнів, а також відсутність грошей у державі. Зауважимо, що головне управління Пенсійного фонду, що у Тернополі, відреагувало на скарги пенсіонерів-чорнобильців лише після того, як люди вийшли протестувати.

Степан Барна вже неодноразово наголошував на недотриманні передвиборних обіцянок нинішньою владою. Політик ще тоді, на  восьмому пленарному засіданні, запропонував народним депутатам від Тернополя ініціювати прийняття Верховною Радою Закону, який би врегулював ситуацію. Відповідне звернення, що призначене для Президента України Януковича В.Ф, Голови ВР Литвина В.М., Прем’єр-міністра Азарова М.Я., Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Карпачової Н.І., Голові правління Пенсійного фонду України Зайчуку Б.О. та народним депутатам України Гуменюку О.І., Деревляному В.Т., Джоджику Я.І., Стойку І.М., Муцу О.П., на пленарному засіданні таки було прийнято.

Але,  як бачимо, «віз і нині там». Степан Барна стоїть на позиціях реальної співпраці, а не лише бюрократичної тяганини. Допоки політики вирішують питання по судах, пенсіонери-чорнобильці позбавлені законних засобів до існування.

– Народні депутати від партії «За Україну!» В’ячеслав Кириленко та інші рішуче настроєні знайти розв’язок цьому питанню. Бо влада, яка обіцяла добробут «вже сьогодні», насправді економить на соціально незахищених категоріях громадян, а чиновникам дає величезні пенсії по сто тридцять тисяч гривень, – каже Степан Степанович, повідомили “Про все” у  прес-службі партії «За Україну!»

Вадим Денисенко: “Тупість журналістів – це глобальна проблема”.

Тернопільські борці здобули шість призових місць на Міжнародному турнірі з греко-римської боротьби