Директор підприємства та керівник фірми імітували будівництво. Збитки підприємству від таких дій – понад 386 тисяч грн.

Поділитися


Прокуратурою м. Тернополя порушено кримінальну справу  стосовно  службових осіб одного з державних підприємств  за фактом    зловживання ними службовим становищем,    використання службового становища   в інтересах приватного підприємства , якщо воно спричинило тяжкі наслідки  державним інтересам за статтею  364 Кримінального кодексу  України,  та директора приватного підприємства за фактом службового підроблення ним документів  за  статтею  366 КК України  .

Проведеною прокуратурою міста Тернополя перевіркою встановлено,  що державним підприємством  у 2009 році проведено відкриті торги  по закупівлі робіт  по надбудові  мансардного поверху адмінбудинку у центрі  м.Тернополя .

Тендер  на закупівлю робіт за державні кошти  виграло приватне підприємство, з яким державне підприємство уклало відповідний договір на виконання підрядних  робіт по реконструкції   об‘єкта незавершеного  будівництва.

На виконання договору,  21 жовтня 2009 року  приватному підприємству  перераховано  аванс  в розмірі 30% від загальної вартості договірної ціни, зокрема  400 000 грн. для придбання  матеріальних  ресурсів  необхідних  для виконання   підрядних  будівельно-монтажних робіт.

Перевіркою встановлено, що  службові особи державного підприємства  достовірно знаючи , що отримані в якості авансу кошти не  використані згідно умов договору на  придбання матеріальних ресурсів,   перерахували фірмі  наступні кошти   в сумі 416 426 грн., не зменшивши при  цьому  дебіторську  заборгованість , внаслідок чого  заподіяли  тяжкі наслідки державному підприємству   на суму 386 532 грн.

Також, перевіркою з‘ясовано ,  що приватне підприємство   для участі у тендері на виконання  зазначених робіт за державні кошти  , надало завідомо  неправдиві документи , зокрема довідку опису технічних можливостей, в якій зазначено неправдиві дані щодо наявності у розпорядженні підприємства   автомобільної , будівельної техніки та інструментів  та  довідку про досвід роботи , опис  виконання  аналогічних  контрактів, виконання  реставраційних  робіт, в якій зазначено  неправдиві дані щодо  виконання  аналогічних контрактів  на інших об»єктах. Слідство у справі ведуть у прокуратурі м.Тернополя.

 

Прес-служба прокуратури області

У Луценка цироз печінки

1 вересня на урочистих лінійках у День знань фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості популяризували професії