Як відкривали школу у селі тернопільського мільйонера Івана Гути

Поділитися

Валентин Хоптян взяв участь у відкритті реконструйованої школи у Васильківцях

Першого вересня відбулось урочисте відкриття сучасної школи у с.Васильківці Гусятинського району. З нагоди Дня Знань у гості до школярів та педагогів цього навчального закладу завітав голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

Він оглянув приміщення школи, реконструкція якого повністю змінила вигляд школи – її площа збільшилася аж на 800 кв. м. Оновлена будівля розрахована на 192 учнів.

Добудовано 3-й поверх, повністю змінено внутрішнє та зовнішнє облаштування закладу, проведено благоустрій подвір’я та побудовано сучасний майданчик із спеціальними покриттями. В кабінетах встановлено нові меблі

Подбали і про здоров’я дітей – підлога у школі зроблена зі спеціального екологічного лінолеуму із лляним волокном. В новозбудованому приміщенні розташувалась філологічна кафедра; найсучасніший лінгафонний зал, кабінети іноземних мов, зарубіжної та української літератури. Додалась також ігрова кімната та студія танцю. А допоміг здійснити мрію васильківчан агрохолдинг «Мрія».

«Я щиро вдячний Івану Миколайовичу Гуті, який доклав чимало зусиль, аби цей навчальний заклад суттєво оновився. Це справжній патріот нашої держави, який дбає не лише про розвиток очолюваного ним підприємства, але й про соціальну сферу. Учні тепер мають сучасні умови для здобуття освіти, педагоги – належні умови для своєї роботи. Переконаний, що таким навчальним закладом могло б пишатися будь-яке місто», – сказав у вітальному слові голова обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

Керівник області висловив подяку усім, хто долучився до розбудови школи у с.Васильківці.

«Сьогодні визначна історична подія для мешканців села та району. Школа збудована в стислі терміни. Роботи виконані на високому рівні. Хочу подякувати всім від імені керівництва держави, яким я розповідав про цей навчальний заклад та про меценатів, які вклали кошти у її розвиток. – каже Валентин Хоптян. – Переконаний, що ці світлі класи будуть наповнені радісними дитячими голосами. Тут діти знайдуть затишок та опіку, тут вони здобудуть ґрунтовні знання, а також професію. Це важлива інвестиція в їхнє майбутнє».

Керівник області зазначив, що Президент України Віктор Янукович ставить перед владою завдання здійснити докорінні реформи в багатьох галузях життя держави.  Не виняток і освітня сфера, реформи в якій мають починатися зі створення відповідних умов для навчання.

«Саме такі умови створено тут – у Васильківцях», – підкреслив керівник області.

«Я давно так не чекав Першого вересня, як цього року. – каже Герой України, керівник Наглядової ради групи компаній «Мрія» Іван Гута. – Я не сумнівався, що ми виконаємо весь обсяг робіт, хоча ще першого червня їх об’єм вражав. Сьогодні я хочу з повагою подякувати всім хто брав участь у різних етапах будівництва – а це близько 200 людей! Головне тепер щоб ми цю школу наповнили любов’ю, змістом, патріотизмом, повагою до старших!».

За традицією, яка вже склалася у Васильківській школі, кожному з учнів 5 та 10 класів було подаровано персональні комп’ютери – «нетбуки». Їх дітям передали Валентин Хоптян та Іван Гута.

Цьогорічним нововведенням стало вручення вчительці математики Васильківецької школи Вірі Дутці автомобіля «Lada 2170 Priora».

В свою чергу голова облдержадміністрації Валентин Хоптян пообіцяв передати для потреб навчального закладу сучасний клас фізики, створений на основі універсальної комп’ютеризованої лабораторної станції «Nova5000», адже Васильківська школа є спеціалізованою  із поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін.

«Наші випускники отримують за бажанням фах водія чи оператора комп’ютерного набору, а з цього року додались дисципліни швеї і кулінара. Для цього ми маємо належну базу; легковий автомобіль, трактор, два найсучасніших комп’ютерних класи, спеціалізовані кабінети», – з гордістю розповідає директор школи, Світпана Байталюк.

Відтепер школа навіть має свою символіку – герб і прапор.

У планах на найближчі роки – будівництво виробничого та спортивного корпусів з басейном та великим актовим залом.

У Тернополі вперше в Україні відкрито школу-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого

Після застілля – в «піке»