Незрячі та слабозорі матимуть новий зал культурно-мистецького центру «Дозвілля»

Поділитися

Депутат міської ради, генеральний директор «Тернопільбуду» Василь Лило пообіцяв відремонтувати зал, де проводять репетиції та концерти учасники центру.

Перший дзвоник, котрий пролунав 2 вересня у навчально-консультаційному пункті для сліпих та слабозорих, покликав за парти не лише дітей, а й дорослих людей, котрим доводиться  жити у світі доторків, звуків і запахів.

Школа сліпих, як скорочено звикли називати консультаційний пункт, відкрила двері своїм учням уже четвертий десяток років поспіль. Школа знаходиться в Березовиці та працює з учбово-виробничим підприємством УТОСу. Вікова категорія учнів тут необмежена, їх навчають читати шрифтом Брайля та займатися за комп’ютерами, обладнаними спеціально для незрячих.

На свято у заклад завітали люди, які багато років допомагають сліпим та слабозорим –  Ольга Похиляк, Євгенія Черній, Василь Лило, Леонід Бицюра, Ігор Мисула. Вони привезли подарунки учням, привітали їх з початком навчального року.

Генеральний директор «Тернопільбуду» Василь Лило у привітальному слові зазначив: «Ваша школа є не тільки школою знань, а й життя. Усім здоровим людям слід повчитися мужності і сили волі у ваших учнів. Дякую шановним викладачам, що зібрали і згуртували людей у школі, дають їм нову стежину у житті, надію, допомагають навчитися жити яскравішим та цікавішим життям»

Окрім подарованого дороговартісного спеціального паперу, на якому пишуть за методом Брайля, Василь Лило пообіцяв вирішити одну з  проблем творчого колективу культурно-мистецького центру для сліпих і слабоозорих «Дозвілля» – відремонтувати зал, у якому вони проводять репетиції та творчі вечори. Проте необхідно перевести зал із підвального приміщення, куди ведуть сходи, важкі й для зрячих, не говорячи про тих, хто щодень змушений їх долати, погана вентиляція, а ще панують вологість та грибок на стінах. Необхідно облаштувати зал на першому поверсі будівлі за адресою вул. Академіка Студинського,13, де знаходяться недіючі складські приміщення та цехи, що належать Тернопільському учбово-виробничому підприємству Львівського УТОСу. Викладачі, учні школи сліпих та творчий колектив сподівається на позитивне вирішення цього питання,  а Василь Лило пообіцяв переобладнати приміщення для залу культурно-мистецького центру «Дозвілля».

Ліана Гаврилюк

На днях бензин подорожчає на 40 копійок, а солярка на 20!?

Европейські дороги, майбутнє мобільності Тернопілля