Опозиційні партії мають не підти на парламентські вибори 2012 року, якщо в них не прийматиме участь БЮТ

Поділитися

 

Таку думку озвучив лідер партії “Фронт змін” Арсеній Яценюк в ефірі телеканалу ТВі.

“У тому випадку, якщо БЮТ буде виключений з виборчої кампанії, то треба зробити все для того, щоб всі демократичні партії (підкреслюю, всі, а не так, що половина домовилась, а половина – ні) поставили умову, що ми йдемо на вибори в тому випадку, коли БЮТ допускають до виборчої кампанії”, – зазначив він.

“Якщо всі демократичні партії не підуть на вибори, то це означає, що вибори провести не можна”, – уточнив політик.

На запитання, чи зможе БЮТ підти на вибори без лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко, Яценюк відповів: “Треба відверто говорити, що БЮТ без Тимошенко не існує”.

“Вона повинна вийти з тюрми і мати право взяти участь в парламентській кампанії 2012 року”, – додав він.

При цьому політик уточнив, що буде в разі засудження Тимошенко до позбавлення волі.

“Якщо буде незаконне рішення і вердикт по відношенню до політичних опонентів сьогоднішньої влади, то буде резолюція США по Україні. Це стосується персонально їхніх (влади) активів, літаків, пересування, їхнього життя”, – спрогнозував Яценюк.

“Україна, однозначно, не отримає ратифікованої угоди з Європейським союзом, а це угода про асоціацію і угода про зону вільної торгівлі”, – зазначив він.

“Всі ті, хто будуть замішані в переслідуваннях політичних опонентів, раніше чи пізніше, попадуть в чорні списки Європи і США”, – додав депутат.

Українська правда

Як у Тернополі відбудеться день батька

Ще один політик виїхав в Ізраїль і повертатися не збирається