Сьогодні проходить під виглядом пенсійної реформи — не реформа, а симуляція

Поділитися

Зараз, коли в Україні існує диспропорція між населенням працездатного та пенсійного віку, підвищення пенсійного віку здатне покращити ситуацію. е орень більш глибоких рма раїнською, а і загальноєвропейською проблемою Проте підписана президентом пенсійна реформа потребувала більш глибоких перетворень, — пише газета «Комсомольськая правда».

«Те, що сьогодні проходить під виглядом пенсійної реформи — не реформа, а симуляція. Пенсія — похідна від заробітної плати. Якщо праця в країні нічого не варта, все інше не має значення», — вважає директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна.

На думку експерта в підвищенні пенсійного віку для жінок немає нічого страшного. «В жодній іншій європейській країні на сьогоднішній день не існує такого низького пенсійного віку, який, до речі, був введений в період індустріалізації з єдиною метою — звільнити робочі місця», — розповіла Людмила Шангіна.

«Мало кому відомо, що показник тривалості життя після виходу на пенсію в українських жінок один із найбільших в Європі: після 55 років українки в середньому проживають ще 23–25 років. До речі, для українських чоловіків даний показник майже удвічі нижчий», — повідомила пані Шангіна.

Верховна Рада ухвалить рішення щодо скасування переходу України на зимовий час

Посадовець райдержадміністрації «торгував» дозвільними документами. Попався на 300 “зелених”