Тернопіль став багатшим на 154 квартири

Поділитися

Стан будівельної галузі на Тернопільщині свого часу закинув область у кінець рейтингу. Зараз ситуацію намагаються виправити як представники влади так і люди, що інвестують власні кошти у будівництво. Рівень довіри тут здобуло товариство індивідуальних забудовників «Добробуд», очолюване Віталієм Смакоузом.

ТІЗ «Добробуд» на будівельному ринку розпочало свою діяльність ще в 1997 році. За цей час будівельники встигли здати більше 120-ти тисяч квадратних метрів житлової площі. Крім того, фірма допомагає піднімати незавершені будівництва, а по Тернополю працює здебільшого з нульового циклу – від фундаменту і до здачі об’єкта.

Цього разу в центрі уваги житловий будинок по вулиці Вербицького. Віталій Смакоуз підкреслює його значення: «Найцікавіше те, що цей будинок є частиною цілого житлового комплексу, будівництво якого закладалося ще у 2000-му році (сам будинок – у 2009-му). Будемо старатися  за рік завершити будівництво ще трьох під’їздів. Відтак після закінчення робіт розшириться прибудинкова територія. Крім того на першому поверсі цієї частини будинку, плануванням передбачені приміщення під магазин, перукарню та інші необхідні заклади у житловій зоні такого типу. Це повністю закрита територія, кожен житловий будинок має своє товариство власників. Крім того, ми пішли на зустріч людям і добудували дев’ятий та десятий поверхи, ціна на житлову площу на них на 30-40% нижча від загальної. Тому можна вважати це соціальним житлом. Таких квартир у будинку майже 20 різного метражу – від 38-ми до 115-и квадратних метрів. Подарунок мешканцям від «Добробуду» – майданчик – невеличка відпочинкова зона з фонтаном. На перспективу закладатимемо також 154 гаражі за будинком, щоб кожен власник квартири міг придбати собі таку площу для автівки».

 

У спільному перерізанні стрічки також взяв участь голова Тернопыльської облдержадміністрації Валентин Хоптян.

–          Дуже приємно, що це перша зустріч із забудовниками в цьому році, яка має тільки позитивні сторони,- зазначив очільник області.  В такий сонячний святковий день сім’ї отримали ключі від своїх квартир. «Добробуд» і справді доводить своєю працею, що будувати ми вміємо і з кожним роком стаємо все ближче до європейських країн за рівнем благоустрою в житлових комплексах. До кінця року планується здати ще як мінімум 4-5 будинків, таким чином рейтинг області зросте і увага центральних органів влади до Тернопільщини буде більшою, а відповідно і фінансування кращим, тому зможемо вдосконалювати благоустрій та реалізовувати нові проекти.

 

Загальна площа забудови – 10 500 квадратних метрів (154 квартири). Квадратний метр коштуватиме в цьому будинку так як і в середньому по місту – 5000-5200 гривень. Житлова площа однокімнатної квартири – 42 кв.м, двокімнатної – 62 кв.м.  і трикімнатної – 82 кв.м. Також можна придбати двохрівневі квартири (9-10 поверх), загальною площею 115 кв.м. (вихід до ліфта передбачений з обох поверхів).

 

Віталій Смакоуз також зазначає, що люди, які вносять гроші в котлован будівництва, мають суттєві знижки, бо вони найбільше ризикують. А ті, хто купує готову площу, так би мовити – прокредитовані, тому відповідно платять вищу ціну.

 

Власники квартир, (здебільшого молоді сім’ї), з гордістю оглядають свої володіння, діти радіють, що матимуть окремі кімнати. Скоро мешканців житлового комплексу побільшає. Губернатор області бажає всім, щоб тут лунав тільки сміх, а плач – лише новонароджених тернополян.

 

Яна СТРІЛЕЦЬКА

Фото автора

Підписи до фото

12, 13, 14, 15 - квартира одного з мешканців, який вже встиг зробити ремонт,
 вигляд з вікон квартири  на двір та місто
20,21 - дитячий майданчик з невеликим фонтаном
1, 3, 4 - Віталій Смакоуз та Валентин Хоптян

Українські святині-Українському народу!!!

Нова пісня Ірини Білик та гурту Тік “Не цілуй”. Прем’єра!