Тернопільські журналісти відвідали туристичні перлини Подністров’я

Поділитися

У неділю, 18 вересня, ІНФОТУРЦЕНТР організував для місцевих журналістів тур вихідного дня «Туристичні перлини Подністров’я». Одноденний краєзнавчий маршрут включав в себе екскурсію Заліщиками та його околицями, огляд експозицій районного краєзнавчого музею, знайомство з руїнами Червоногородського замку-палацу та Джуринським водоспадом. Захід організували комунальне підприємство «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр», відділ зовнішніх зв’язків та промоції області облради у партнерстві з туристичною фірмою «Оксамит-КЛ» в рамках проекту «Туристично-рекреаційний кластер «Дністровський каньйон».

Зранку журналісти прибули у столицю Тернопільського Подністров’я – Заліщики, де мали змогу оглянути центральну міську площу, костел Святого Станіслава 1763 р., старий парк та палац баронів Бруніцьких. Екскурсію центральною частиною міста провів особисто міський голова Заліщик Володимир Бенев’ят, який розповів також про туристичний потенціал та про кроки місцевої влади, спрямовані на те, аби повернути Заліщикам статус курортного містечка.

 

Наступною зупинкою в рамках туру вихідного дня став Заліщицький районний краєзнавчий музей, кількість та унікальність експонатів якого вражає. За словами директора музею Василя Олійника колектив музею постійно проводить науково-пошукову роботу з метою відтворення нових історичних фактів про життя Заліщанщини. «Ми були б дуже раді бачити в нашому музеї якомога більше туристів, оскільки маємо, що показати і чим пишатися», – сказав журналістам Василь Олійник.

 

«Я переконана, що музейний туризм – це невід’ємна складова туризму на Тернопіллі. Адже в області нараховується 26 комунальних та майже 140 приватних музеїв та музейних кімнат, в яких знаходяться вичерпні та правдиві історичні відомості про той чи інший туристичний об’єкт», – зазначила організатор туру, директор Тернопільського обласного ІНФОТУРЦЕНТРу Лариса Римар.

 

Після Заліщиків, представники ЗМІ відвідали Урочище Червоне, де ознайомилися з місцевими туристичними перлинами – Джуринським водоспадом і руїнами Червоногородського замку-палацу. Спеціально в рамках туру за партнерської допомоги туристичної фірми «ОКСАМИТ-КЛ» для журналістів було організовано квест «У пошуках скарбу Понінських» та майстер-клас з приготування страв з риби та екзотичного коктейлю «Дністровський спалах».

 

«Благо нам посприяла погода і я не зрадив традиції скупатися у Джуринському водоспаді. Це найкращий масаж та свято для усього тіла», – зізнається учасник туру вихідного дня, начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Назар Яворський.

 

Останнім пунктом призначення стало село Устечко, де журналісти та інші учасники туру ознайомилися з майбутнім відпочинково-туристичним центром на Дністрі.

 

«ІНФОТУРЦЕНТР й надалі планує проводити подібні акції. У нашій співпраці з ЗМІ ми бачимо велику і потребу, і перспективу. Оскільки, у нас спільні цілі – інформувати наших потенційних туристів про ті невичерпні туристичні принади, якими так багата Тернопільська земля», – зазначила директор комунального підприємства «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр» Лариса Римар, підводячи підсумки заходу.

 

До уваги журналістів: Наступний тур вихідного дня відбудеться в середині жовтня та буде присвячено відкриттю грибного «полювання». Детальніше про це можна дізнатися в черговому номері журналу TernoTRAVEL та за телефоном ІНФОТУРЦЕНТРу (0352) 52 89 89.

У Сумах Віктор Бронюк з ТІКу зустрів свого двійника

У Чорткові вирішили “подоїти” Азарова