У Кременці забруднили річку на 150 тисяч гривень

Поділитися

Прокуратурою області проведено перевірки вимог Водного кодексу України, Законів України «Про питну воду та питне водокористування» та «Про забезпечення епідемічного благополуччя населення» у діяльності органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та державного контролю щодо використання та охорони вод і відтворення водних ресурсів.

Результати перевірки свідчать, що окремими підприємствами не дотримуються встановлені нормативи гранично допустимих скидів у водні об’єкти.

Зокрема, встановлено, що комунальним підприємством Кременецької міської ради «Міськводгосп» періодично порушувалися  вимоги водного законодавства і здійснювалися скиди забруднених стічних вод у річку Іква без їх очистки. На дії комунальників неодноразово скаржилися мешканці прилеглих до річки сіл.

Прокуратурою області внесено припис Держекоінспекції в області, за яким прийнято рішення про призупинення (заборону) скиду неочищених стічних вод у річку підприємством.

Окрім цього, Тернопільським міжрайонним природоохоронним прокурором, з метою відшкодування спричинених державі збитків у сумі майже 150 тис. грн., заявлено позов до вказаного суб’єкта господарювання, який судом розглянуто і задоволено, повідомили “Про все” у прес-службі прокуратури області

Фірташ фінансуватиме тернопільську “Ниву”

Тернопільським водіям на замітку: європротокол у запитаннях і відповідях