У кременецькому інтернаті провели профорієнтацію

Поділитися

У Кременецькій загальноосвітній школі-інтернаті фахівці районного центру зайнятості вперше провели профорієнтаційну виїзну акцію з використанням спеціально оснащеного транспортного засобу «Мобільний центр професійної орієнтації», який нещодавно отримав РЦЗ.

Учасники заходу ознайомились із послугами служби зайнятості молоді, світом професій та тими з них, які користуються попитом у роботодавців, порадами щодо того, як правильно вибрати майбутній фах.

У рамках акції відбулись уроки профорієнтації для школярів 7, 8, 9, 10 класів, зустріч з педагогічним колективом закладу щодо співпраці з питань профорієнтаційної роботи з учнями, а також бесіда зі студентами Кременецького педагогічного інституту, які проходять практику у школі.

Завдяки можливостям мобільного центру профорієнтації присутні мали можливість ознайомитись із профінформаційними папками з описами професій та відповідними довідковими матеріалами, переглянути відеофільми про різні види трудової діяльності, пройти профдіагностичне тестування на виявлення професійно важливих якостей.

– Обирати фах потрібно виважено та усвідомлено. У майбутньому це допоможе знайти своє місце на ринку праці, досягти успіху у кар’єрному рості, – зауважила начальник відділу активної підтримки безробітних Кременецького РЦЗ Олена Попова.

Учасники виїзної акції почерпнули для себе чимало корисної інформації, більшість з них виявили бажання завітати безпосередньо до районного центру зайнятості.

Загалом у заході взяли участь майже 90 учнів навчального закладу.

Історія Тернополя: краєзнавчий музей

Вадим Денисенко: “Тупість журналістів – це глобальна проблема”.