У Збаражі черговий скандал: під час реконструкції стадіону використовують дитячу працю

Поділитися

Роботи із реконструкції збаразького центрального стадіону останніми днями суттєво пожвавились.

Проте пришвидшення темпів зведення спортивного об’єкта, здається, не всім до смаку. А дехто взагалі, як не дивно, не радий, що, на перший погляд, безнадійна справа таки набуває чітких реальних обрисів. – Деякі політичні сили, – каже голова Збаразької РДА Автанділ Мдінарадзе, – побачивши, що їхні песимістичні прогнози відносно швидкої відбудови стадіону не справджуються, розгорнули свою діяльність, спрямовану нібито на відстоювання інтересів громади, а насправді, як з’ясувалося, просто перешкоджають добрій справі. Як інакше пояснити те, що представники ВО «Свобода» – депутати районної та міської ради Ю. Дмитришин та Р. Напованець звернулися до правоохоронних органів з приводу того, що під час  будівельних робіт використовувалась дитяча праця, а значить – ми застосовуємо незаконні методи. Ці закиди притягнуті за вуха і далекі від правди, тому що діти ці – учні місцевого профтехучилища, і перебували тут на цілком законних підставах.

–         Стадіон, – додає голова районної ради Надія Розвадовська, – давно є підшефною територією ПТУ-25, яку вони систематично прибирають. Тому нічого дивного, що свободівці зустріли дітей саме на стадіоні.

Ці слова  підтвердив директор ПТУ-25 Микола Ткачук, який відзначив, що учні впродовж останніх п’яти років залучаються до благоустрою вулиці Д. Галицького і стадіону.

Відносно того, що свободівці нібито бачили у хлопців поранені пальці, то Микола Ткачук відповів, що так, хлопець подряпав руку. Але це трапляється і в навчальних майстернях, адже доводиться мати справу із різними інструментами, працювати з металом.

Той факт, що Ю. Дмитришин звертався до райвідділу міліції із скаргою на організаторів будівництва відносно використання ними дитячої праці, підтвердив і заступник начальника Збаразького РВ УМВСУ в Тернопільській області Володимир Гарасимів. – Проте, – відзначив Володимир Михайлович, – працівниками райвідділу відмовлено у порушенні карної справи, оскільки немає складу злочину. Нам відомо, що є рішення адміністрації про залучення до робіт якнайширшого кола громадськості, тому немає нічого протиправного, що в чомусь допомагали учні училища.

Тож усе вище сказане компетентними посадовцями наводить на відповідні  висновки. Так як і ще один факт. – Ще раніше, – каже голова РДА Надія Розвадовська, – свободівці пропонували нам припинити роботи через те, що нібито будівництво йде на похованнях людських останків. Але те, що вирили, як з’ясувалось, було скелетом тварини – чи то корови, чи коня. Тобто претензії були безпідставними. – Поблизу дійсно є поховання людей, – підтвердив Володимир Гарасимів, – але не там, де були знайдені рештки тварини.

–         Виникає питання, – дивується голова РДА Автанділ Мдінарадзе, – чого добивається ВО «Свобода»?

Жоден з їхніх підприємців не пожертвував своїх коштів, не допоміг чимось іншим, а лише вишукує, які б ще поставити перепони на шляху у потрібної усьому району справи. Я думаю, місцеві мешканці уже зрозуміли їхню позицію. І дадуть їй належну оцінку, повідомляє “Народне слово”

У Киданцях, що на Збаражчині, триває капітальний ремонт клубу

В тернопільському педуніверситеті – конкурс літературних творів