Учням Буцнева розказали, які файні робітничі професії. Діти так втішились, що аж написали подяку :-)

Поділитися

Відбулась виїзна акція Тернопільського міськрайонного центру зайнятості з використанням «Мобільного центру профорієнтації» у ЗОШ І-ІІІ ступенів села Буцнів Тернопільського району. Під час заходу проводилося профдіагностичне обстеження учнів випускних класів. Школярі охоче розв’язували профорієнтаційні завдання, демонструючи свою обізнаність щодо основних характеристик та особливостей тих чи інших професій. Вони також дізналися про найактуальніші професії на ринку праці Тернопілля, переглянули довідники навчальних закладів.

Директор ТМРЦЗ Анатолій Куриляк, розмовляючи із юними про перспективи зайнятості, почув від них дуже хороші відгуки про профорієнтаційні щоденники, які вони отримали безкоштовно від служби зайнятості. А учениці 11-го класу Ольга Кобель, Марія Феник, Марія Глуховецька та Сніжана Дячук висловили пану директору подяку за щоденники  у письмовій формі. Зокрема, у листі-подяці говориться, що «профорієнтаційний щоденник є надзвичайно цікавим та пізнавальним, особливо для випускників. У ньому вміщена інформація про людей, які вже здобули той чи інший робітничий фах. Тут присутні коментарі і поради спеціалістів служби зайнятості. Допомагають обрати професію тести, якими наповнене це неординарне видання».

Директор Буцнівської школи Зоряна Михайлюк теж у захваті від профорієнтаційного щоденника. Вона переконана, що він дає можливість учнівській молоді пізнати професійний світ, визначити свої професійні нахили, розвинути пам’ять, увагу та мислення.

У рамках заходу також відбулася презентація нових можливостей профорієнтаційного терміналу, що встановлений у школі за сприяння служби зайнятості. Школярі переглянули оновлену інформацію про актуальні професії,  навчальні заклади, перспективи зайнятості. Оновлена програма терміналу передбачає активізацію зацікавленості учнів до професійного самовизначення, виховує пошану до праці, зокрема, робітничих професій, розширює знання про засоби, які фахівці використовують у своїй роботі тощо.

“Тернопільська Озеряна – 2011”

Радіозавод “Оріон” не продали через відсутність покупців