Укрсоцбанк більше не «Укрсоцбанк»: як 18 мільйонів гривень “викинуть на вітер”

Поділитися

Укрсоцбанк, один з найбільших системних банків в Україні, почав великомасштабну ребрендінгову компанію. З 1 вересня Укрсоцбанк буде функціонувати під однойменною назвою зі своїм власником – UniCredit.

Разом з тим, на даний момент Укрсоцбанк відмовляється лише від бренду, а юридичні та технічні характеристики банк зберігає. Таким чином, під одним брендом на ринку будуть функціонувати дві юридичні особи – ПАТ Укрсоцбанк (займає 6-е місце за активами) і ПАТ UniCredit Bank (25-е місце).

Як заявляють в самому банку, подібна діяльність на два фронти носитиме тимчасових характер. Зрештою, подальше об’єднання двох банків в одну юридичну особу є стратегічною метою групи. Питання лише в часі: комплексна консолідація активів – складна процедура, тому як прогнозують у компанії, ребрендинг може затягнутися на кілька років.

«У найближчій перспективі витрати складуть близько 18 млн грн. Однак ця сума не є остаточною. Оскільки обидва банки належать одній фінансовій групі, безумовно, проводиться робота по типізації продуктів та їх спрощенню», – коментує начальник департаменту корпоративної ідентичності та комунікацій Укрсоцбанку Ганна Слюсаренко.

Як заявляють в самому банку, і як дивляться на його проведення експерти, успішний ребрендінг дозволить групі знизити капітальні витрати. Більше того, об’єднання зніме питання зайвої конкуренції між двома банками.

Зазначимо, згідно з рейтингом, складеним журналом «Деньги», Укрсоцбанк увійшов до ТОП-3 найнадійніших банків України, що належать до першої групи за класифікатором НБУ. Це говорить про те, що база фінансових показників першого півріччя 2011 року банку вийшла на передові позиції в Україні, повідомляє http://www.rbn.cc

Видавництво «Джура» випустила у світ дитячу книжечку «Легенди Тернополя»

Акція “Нагодуй та зігрій”