Прокуратура області виявила серйозні порушення при здійсненні державних закупівель

Поділитися

 Прокуратурою області, із залученням спеціалістів контролюючих органів, проведено перевірку додержання Головним управлінням охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» під час проведення тендерних процедур.

Перевіркою з’ясовано, що упродовж лютого 2011 року комітетом з конкурсних торгів проведено одну процедуру закупівлі медичних препаратів за бюджетні кошти.
Всього, для проведення конкурсу по закупівлі лікарських препаратів із вмістом інсуліну та їх аналогів подали чотири пропозиції конкурсних торгів, три з яких не відповідали документації щодо кваліфікаційних та цінових пропозицій, а тому повинні бути відхилені. За таких обставин, комітет з конкурсних торгів повинен був відмінити процедуру закупівлі, оскільки чинною залишилась тільки одна пропозиція. Проте цього не було зроблено.
Також встановлено, що комітетом з конкурсних торгів неналежно ведеться конкурсна документація, а складені документи – неповні.

 На усунення виявлених порушень прокуратурою області внесено подання начальнику ГУ охорони здоров’я ТОДА з вимогою притягнути членів комітету з конкурсних торгів до відповідальності.
Крім цього, органами прокуратури області виявлені порушення вимог законодавства при здійсненні державних закупівель і в лікувальних закладах області.

Так, проведеною перевіркою дотримання законодавства при закупівлі пального за державні кошти однією із комунальних районних лікарень встановлено, що тендерним комітетом лікарні проведено оцінку тендерних пропозицій та визначення переможця торгів по закупівлі бензину.

 Водночас, службові особи медичного закладу, внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, уклали з приватним підприємством договір, в якому взагалі не зазначили ціну на бензин та його кількість, погодившись на пропозицію підприємства щодо придбання бензину не за тендерною ціною, а за ціною, яка склалась на день реалізації продукції після 100% передоплати.

Внаслідок придбання пального по ціні, що істотно перевищувала тендерні пропозиції, лікарнею проведено зайві видатки державних коштів на суму понад 48 тис. грн., чим державним інтересам заподіяно істотну шкоду.

Стосовно службовців ЦКРЛ прокурором району порушено кримінальну справу. На даний час справа направлена до суду.  Перевірки на вказаному напрямку тривають постійно.

Старший прокурор відділу прокуратури області
   Петро Шуманський

Тернопільська журналістка Віра Гродецька описала свої “пригоди” в Італії

Тернополяни та гості міста можуть політати на повітряній кулі