Беспредел по-тернопільськи

Поділитися

Як повідомляє сайт антимонопольного комітету України, Тернопільщина – у ТОП-5 «хіт-параду областей», які найчастіше порушують закон у цій галузі та «попадають» за це “на бабло”. Детальніше далі…

Так, за зловживання монопольним становищем, «попалися» тричі:

–       Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Тернопільську районну санітарно-епідеміологічну станцію на 10 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, суб’єкт господарювання стягував зі споживачів подвійну плату за підготовку та видачу висновку на об’єкт державної санітарно-епідеміологічної експертизи. Відповідач визнав і припинив порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

–       Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Підволочиське управління житлово-комунального господарства на 4 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, суб’єкт господарювання надавав споживачам послуги з водопостачання та водовідведення без затвердження тарифів органом місцевого самоврядування. Такі дії призвели до ущемлення інтересів споживачів. Відповідач визнав порушення, зобов’язався припинити неправомірні дії та сплатив штраф до державного бюджету.

–         Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало Тернопільську обласну державну насіннєву інспекцію на 3 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, інспекція стягувала зі споживачів кошти за послуги, які фактично не надавала. Такі дії призвели до ущемлення інтересів споживачів. Відповідач визнав і припинив порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

Що стосується недобросовісної конкуренції, то Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ФОП Дуркот О.М. на 5 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило Відділення, підприємець розповсюджував неправдиву рекламу щодо безкоштовної доставки готових страв. Такі дії вводили споживачів в оману, оскільки послуга надавалася безоплатно тільки вдень та за умови замовлення продукції на суму понад 25 грн. Відповідач визнав і припинив порушення та зобов’язався сплатити штраф до державного бюджету.

 Та й це ще не все,  Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету зобов’язало Підгаєцьку міську раду припинити антиконкурентні дії. Як встановило Відділення, міськрада не затвердила тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення, чим створила умови для вчинення порушення конкуренційного законодавства з боку КП «Підгайці-Водоканал», що надає зазначені послуги. Оскільки такі дії можуть призвести до ущемлення інтересів споживачів, Відділення зобов’язало міськраду припинити порушення та привести свою діяльність у відповідність до вимог законодавства.

«Інформаційні» порушення законодавства про захист економічної конкуренції – ще один розділ, де знову фігурує наша область. Згідно офіційної інформації, Тернопільське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало агропромислову компанію «Захід агросервіс» на 4 тис. грн за неподання інформації у встановлений строк. Крім того, було оштрафовано Управління Держкомзему у Теребовлянському районі області на 1,5 тис. грн за неподання інформації у встановлений строк.

Лілія Куленич

Завтра із світлом у Тернополі будуть проблеми

Ющенку – Ні!