Як на Лановеччині хочуть зробити загальнообласну сміттярку

Поділитися

Днями до села Ванжулів, що на Лановеччині, приїжджала поважна комісія з Тернополя, щоб зробити не дуже добру справу для мешканців цього населеного пункту: розмістити сміттярку в місцевому кар’єрі. Керівником робочої комісії був Віктор Якимчук, який працює заступником начальника обласного управління містобудування та архітектури. Пузато-мордате начальство, яке завітало до кар’єру, навіть не запросило місцевих мешканців чи депутатів на своє «засідання». Люди дізнались про напасть, що їм загрожує, з випадкових джерел. Про новину не відало навіть районне начальство. Ні голів Лановецької райради чи райдержадміністрації не було на зустрічі.

Селяни разом зі своїми депутатами сільради відразу висловили своє «фе» ідеї розміщення сміттярки в них під носом.

-Якщо ви ще раз приїдете до нас з такими справами, то ми візьмемось за вила,- заявили чиновникам радикально налаштовані селяни.

З достовірних джерел «Про все» вдалось дізнатись, що на ванжулівський кар’єр кинули оком ще у 2009 році. Його колись використовувала місцева цегельня.

За всім цим стоїть аферист, який хоче провести операцію із «запахом».  Проте він вже програв суди всіх інстанцій. Проте, за підтримки зацікавлених осіб з «білого дому» в Тернополі, справа пішла по другому колу. На заваді зловмисникам стоїть місцева громада, яка є колективним власником. І лише рішенням зборів можна поміняти цільове призначення земельної ділянки.

На думку фахівців, скидати сміття у кар’єрі поблизу Ванжулова не можна. Ділянка, на якій планують вести ці роботи, знаходиться вище рівня села. Можливий термін експлуатації – до трьох років, а далі знову треба буде шукати нове місце. Відходи, які заплановані там скидати, вже не можливо переробити. Що таке сміття «подарує» в криниці селян, не важко здогадатись.

До речі, нова сміттярка межує у 300 метрах з дорогою «Київ-Ланівці-Тернопіль».

Члени комісії пообіцяли селянам, що не рекомендуватимуть використовувати кар’єр під сміттярку.

Перепиши історію сам!

Цікаві факти із сьогоднішнього життя Тернополя