На Теребовлянщині високопосадовець поплатився за корупційні дії

Поділитися

Прокурор відділу прокуратури Тернопільської області Валерій Чапаєв розповідає, що перебуваючи на посаді голови райради, голова Теребовлянської районної ради  одночасно входив до складу органу управління приватного підприємства: «У серпні цього року працівниками УБОЗ в Тернопільській області складено адміністративний протокол стосовно голови Теребовлянської районної ради за вчинення ним адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП. Державний службовець, будучи посадовою особою місцевого самоврядування та суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення, порушив обмеження щодо сумісництва з іншими видами діяльності, встановлені п.2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Вказані обставини щодо перебування голови райради співзасновником ПП підтверджені в судовому засіданні та не заперечувалися держслужбовцем. Проте Чортківський районний суд постановою від 2 вересня 2011 року відмовив у притягненні посадовця до відповідальності за ч.2 ст. 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення та закрив провадження у справі. Та Тернопільська обласна прокуратура на цьому не зупинилася – в апеляційному порядку тут же опротестувала попередню постанову.

Згідно тексту постанови апеляційного суду Тернопільської області, голову Теребовлянської районної ради визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-4 КУпАП та оштрафовано на 2500 грн з конфіскацією отриманого доходу від діяльності, пов’язаної із входженням до складу органу управління приватного підприємства.

На Тернопільщині піймали “алкогольного шахрая”

Жахлива трагедія на Тернопільщині