Пообіцявши знайти викрадене авто, тернополянин обдурив товариша

Поділитися

Колишній правоохоронець та двоє його спільників пообіцяли повернути власнику його викрадений автомобіль за майже 10 тисяч доларів, хоча насправді вони про місце знаходження іномарки нічого не знали.

Слідством встановлено, що вночі 8 травня 2008 року невідомі особи незаконно заволоділи автомобілем «Шкода-Октавія», який знаходився у дворі будинку на вул.. Громницького, і тим самим спричинили шкоду власнику іномарки (працівнику податкової) у сумі 100 тис. грн.. Правоохоронці за вказаним фактом порушили кримінальну справу за ст. 298 КК України.

Як з’ясувалося, окрім того, що викрадений автомобіль розшукували міліціонери, власник теж не сидів «склавши руки» та активно шукав свою легківку. Більше того, Віталій навіть був готовий заплатити винагороду тому, хто допоможе йому повернути авто. Власне ця інформація дуже швидко поширилася серед знайомих Віталія. І невдовзі серед «товаришів» зголосилися й такі, які придумали шахрайський спосіб, щоб видурити у податківця гроші.

Розслідуванням кримінальної справи встановлено, що Роман, Семен спільно з працівником УБОЗу Володимиром,  пообіцяли Віталію, що зможуть повернути його автомобіль за винагороду, яку вони нібито передадуть викрадачам. Насправді ж злочинне тріо нічого не знало про місце знаходження викраденої іномарки, однак, це не завадило їм заволодіти коштами потерпілого.

Віталій погодився заплатити за повернення 7 000 доларів США, 1 000 євро та 4 700 грн., але перед тим повідомив міліцію про факт вимагання у нього грошей.

У результаті стосовно Семена С. та Романа М. порушили кримінальну справу за ст. 190 (шахрайство) КК України, а стосовно УБОзівця Володимира С. – за ст. 190 (шахрайство) та 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

В березні 2010с року 42-річного Семена та 43-річного Романа звільнили від кримінальної відповідальності на підставі Закону України «Про амністію» від 12.12.2008 року.

У вересні 2011 року Тернопільський міськрайонний суд засудив 40-річного колишнього правоохоронця до 5 років позбавлення волі. За вироком суду його також позбавлено спеціального звання – майор міліції та права обіймати посади у правоохоронних органах стоком на 3 роки.

На даний час, вирок не вступив в законну силу.

 

прокурор відділу підтримання держобвинувачення в судах

Наталія Сеник

У Анжели Кардинал сьогодні поговорять про стан дотримання прав на гідну працю в Україні і на Тернопіллі

На Тернопільщині ціна на овочі впала на 30%