Степан Барна подав у “Про все” сенсаційне оголошення

Поділитися

Вчора наш Блогер Степан Барна прислав унікальне повідомлення, яке викличе резонанс не лише в Україні. Привіт Борисе, постав будь-ласка цей текст в мій блог.. Дякую..

Ми порозмірковували, і вирішили, що таке оголошення має стояти на першій сторінці

Продається дзвіниця 20 625 доларів США. В гарному стані. Висотою 65 м

Також у нас Ви можете придбати Успенський Собор 1771-82 років будівництва роботи архітектора Гофмана – ціна 245 тисяч гривень, Троїцький собор (1906—12 pp., арх. А. Щусєв) – 214 тис. грн., Монастирські келії (1771—80 pp.) – 261 тис .грн., Архієрейський будинок –185 тис.грн. Й пропозиція місяця –  Надбрамний корпус (1835 року) всього за  78 тис. грн.

Цей текст не марення чи сон рябої кобили. Це перспектива найближчого часу, яку втілює в життя Партія Регіонів руками своїх депутатів Дмитра Шенцева та Юрія Бута. Саме ці слуги народу внесли на розгляд Верховної Ради законопроект №9105, за яким майновий комплекс Почаївської лаври виключається з переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації.

А що відбувається з об’єктами, які виключаються із переліку таких що не підлягають приватизації? Правильно, їх приватизовують.

Свято-Успенська Почаївська лавра —найбільша православна святиня Волині й друга, після Києво-Печерської лаври, в Україні. Одна з найяскравіших архітектурних та історичних перлин України. Тому смак в панів депутатів не поганий. Приватизували “заводи, фабрики, пароходи”, починають приватизовувати храми. Мабуть, таким чином, хочуть “замолити” приватизацію тих самих “заводів, фабрик й пароходів”.

Наведена мною вартість соборів і дзвіниці  – витяг з договору від 12 грудня 2003 року № 1 про балансову вартість переданого у користування релігійній громаді  майна. Цифри офіційні. І в когось є сумнів,  що саме за стільки  приватизують українську святиню? У мене ні. Вони ж “команда професіоналів”.  І ця “команда професіоналів” створює  небезпечний прецедент, який може призвести до приватизації Софії Київської, Києво-Печерської Лаври й інших українських святинь.  Це, в свою чергу, однозначно призведе до міжконфесійних конфліктів.

Громадськість Тернопільщини й не тільки уже почала бити у ще неприватизований дзвін стосовно ситуації, яка склалася навколо Почаївської лаври. Я виступив одним з ініціаторів громадського руху “Українські святині – українському народові!”.

Сподіваюсь, спільними зусиллями ми  не допустимо ухвалення цього закону й приватизацію Почаївської лаври.

На Тернопільщині прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно підприємця, який заборгував понад мільйон гривень

Почаївську лавру можуть продати за 1 мільйон 149 тисяч гривень!