Учням Чортківщини повернули гроші

Поділитися

Починаючи з 1 квітня цього року, майже 4000 учнів шкіл міста Чорткова та низки сіл району, що мають статус територій, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи, не харчувалися у шкільних їдальнях, бо останні були просто зачинені.
Причиною припинення харчування школярів, які проживають на радіаційно забруднених територіях району, стало те, що 17 березня 2011 року тендер на організацію харчування виграло приватне підприємство з м.Глибокої (Чернівецька область).

До слова, усі попередні роки харчування даних категорій учнів забезпечувало місцеве державне підприємство «Чортківський комбінат шкільних їдалень».

Проте 31 березня директорам шкіл довели до відома інформацію, що з 1 квітня харчування дітей буде тимчасово припинено на невизначений термін.

Аби допомогти дітям чорнобильців, народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний надіслав звернення до Генеральної прокуратури. І ось нещодавно надійшла відповідь за підписом заступника Генпрокурора В.Занфірова: «На виконання припису Генеральної прокуратури України Міністерством соціальної політики України 3957 школярам відшкодовано грошову компенсацію у сумі 1,5 млн. грн.».

Крім того, йдеться у відповіді Генпрокуратури, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 членів комітету з конкурсних торгів Мінсоцполітики, дії яких призвели до порушення прав дітей на безоплатне харчування.

“Межигір’я” Януковича. Нові вражаючі фото журналу “Корреспондент”

Мільйонерів на Тернопільщині стало вдвічі більше