Віагра. Вся правда про “чудо-таблеки”

Поділитися

Слово «віагра» в даний час вже стало загальною назвою. У той же час далеко не всі знають, для чого саме призначений препарат і як його правильно застосовувати. Нас консультує лікар-андролог, сексопатолог, доктор медичних наук Українського інституту Андрології і Сексології Юрій Гурженко.
Як ви зрозуміли, мова піде про препарати, що підвищують потенцію або, мовою медиків, що застосовуються для лікування еректильної дисфункції, або імпотенції. Ця проблема дуже актуальна, оскільки з кожним роком в нашій країні люди все з меншою частотою живуть статевим життям. У середньому близько 30% чоловіків у віці від 30-35 років вже мають проблеми з ерекцією, не можуть жити нормальним статевим життям. У віці 40-50 років цей відсоток зростає. За результатами досліджень компанії – виробника презервативів, з 40 країн найчастіше статевим життям живуть греки, французи та італійці. У середньому чоловіки репродуктивного віку в цих країнах мають 130-140 статевих актів на рік. В Україні цей показник – лише 10-12 разів на рік.Безумовно, є чоловіки, що мають статеві контакти частіше разу на місяць, але існує безліч таких, які не мають сексу роками і не бачать в цьому проблеми.

Трохи історії
Препарат віагра з’явився недавно, років 15 тому. Німецькою фірмою проводилося дослідження ліки для лікування серцево-судинних захворювань, винайденого однієї з німецьких фармацевтичних фірм. Одним з побічних явищ препарату виявилося поява ерекції при наявності статевого збудження. В ході подальших розробок і з’явилася віагра. З тих пір препарат віагра врятував безліч сімей, приніс задоволення багатьом жінкам і чоловікам.

На що впливає віагра
Чим цікавий препарат – коли є статеве збудження, то виникає ерекція. Тобто віагра покликана збільшити кровопостачання в статевому члені для досягнення і підтримки ерекції.

Якщо чоловік прийняв препарат, а його статевий орган не прийняв бойову готовність, значить не було в нього статевого збудження. Збудження виникає при безпосередньому контакті з цікавою чоловіку жінкою: при ласках, обіймах, поцілунках, вдиханні феромонів і т.д. Тоді під дією віагри з’являється ерекція, яку цей же препарат підтримує і утримує протягом всього статевого акту. Після закінчення статевого акту збудження спадає, і препарат знову перестає діяти.

Кому віагра не допоможе
Оскільки статеве збудження залежить від рівня тестостерону, то менш ефективний препарат для людей з низьким рівнем чоловічого статевого гормону.
Препарат діє слабо на чоловіків з певними захворюваннями, наприклад, з хворобами внутрішньої оболонки судин (ендотелію). Якщо ендотелій виробляє мало речовини, що є медіатором ерекції, то віагра також погано діє. Це спостерігається у хворих на цукровий діабет, у пацієнтів з метаболічним синдромом.

Препарат протипоказаний жінкам. Малоефективна віагра для людей з вираженим атеросклерозом. При цій хворобі судини не можуть розширитися, але ж ерекція – це розширення артерій статевого члена.

Які є протипоказання
Іноді в ЗМІ можна зустріти повідомлення про те, що хтось помер від віагри. Насправді людина постраждала не від віагри, а від того навантаження, яку він дав своєму організму під час коїтусу. Адже статевий акт – свого роду стрес для організму, при цьому здійснюється навантаження на серцево-судинну, дихальну, м’язову систему, центральну нервову систему. Якщо людина за станом здоров’я ці навантаження перенести не може, то віагра тут ні при чому.
До медичних протипоказань можна віднести алергічні реакції на склад препарату, непереносимість окремих компонентів, а також хвороби, при яких протипоказано жити статевим життям.

Що окрім віагри?
Після винаходу віагри з’явилися й інші препарати, подібні по впливу. Наступним був препарат «Левітра». Він має менше побічних ефектів, більше впливає на судини статевого члена і менше на інші (від віагри ж бувають головні болі через супутнього розширення судин голови, буває набухання носа внаслідок розширення судин слизової). Третій препарат – «Ціаліс» («Тадалафіл»). Цей препарат вже винайшли американці, і він має принципово іншу формулу.«Ціаліс» діє протягом 36 годин за рахунок того, що має більший період напіврозпаду в організмі. Якщо його застосовувати 2 рази на тиждень, то можна весь тиждень жити нормальним статевим життям. Це не означає, що всі 36 годин спостерігається ерекція. Як було сказано вище, вона виникає тільки тоді, коли є статеве збудження.

Як би не рекламувалися народні методи лікування імпотенції, до рівня віагри жодної лікувальної травичці не дотягнутися. Рослини – це адаптогени, які в невеликій кількості здатні збільшити вироблення тестостерону, підсилюють кровопостачання, кровообіг, підвищують захисні сили, м’язову силу і т.д. Фітопрепаратів рівня віагри, що впливають безпосередньо на судини статевого члена, немає і не може бути.

Американський грип прискореними темпами іде на Тернопілля

Про автомобільні дороги в Тернопільської області, жахливий сучасний стан та перспективи розвитку розкажуть сьогодні