Бютівське захоплення Борщівського району, або хоптянові регіонали міняють курс

Поділитися

Сьогодні, 3 листопада, став відомим заступник голови Борщівської районної ради. Ним став представник БЮТу Валерій Ромашенко. Попри те, цікавим є не сам факт обрання б’ютівця заступником, а те, що його кандидатуру підтримали депутати з фракції Партії регіонів. Цікавими і разом з тим не зрозумілими є перші кроки Валентина Хоптяна на посаді головного регіонала Тернопільщини.
Сьогоднішнє засідання Борщівської районної ради було цікавим з двох причин. На нього виносилося два питання, які були ключовими сесійного засідання. Так, депутатам пропонувалося прийняти рішення по довірі чи не довірі головному лікарю Борщівської районної лікарні Іванові Невістюку (так, комусь це може здатися дивним, але саме райрада призначає і звільняє на Борщівщині головних лікарів). Зауважимо, що пан Іван протягом 15 років очолює Борщівську ЦРКЛ (у нього розгорівся особистісний конфлікт з діючим головою Борщівської РДА Володимиром Жируком). Натомість іншим цікавим питанням було призначення заступника голови Борщівської райради. Дане місце пустувало майже рік часу. На нього претендував б’ютівець Валерій Ромашенко (в 2010 році керував штабом Юлії Тимошенко в Борщівському районі під час президентських виборів). Що характерно, спершу він був безробітним, перебуваючи на біржі праці, згодом став радником голови райради теж б’ютівця Ярослава Роздольського, а до цього вже мав досвід управлінської посади в Борщівській райраді (цікаво, але теж був заступником райради).
Очевидно Жирук і Роздольський до чогось попередньо домовилися, а тому мало відбутися позитивне голосування за обидва питання. Але не так сталося. Першим стояло питання по заступникові і воно було проголосовано. Що цікаво, як зазначалося вище, за нього голосували не лише соратники Тимошенко, а й їх найлютіші опоненти – регіонали, тим самим б’ютівці повністю захопили Борщівську району раду. Натомість по другому питанню з необхідних 46 голосів, щоб зняти Невісюка, лише 43 депутата проголосували, чого було не достатньо, відповідно головним лікар зберіг свою посаду.
З перебігу подій сесії можна зробити висновок, що голова місцевої РДА Володимир Жирук (в 2009 році отримав мандат депутата обласної ради за списками «Єдиного центру», натомість згодом перефарбувався в синьо-білі кольори Партії регіонів) не контролює, що в нього робиться в районі.
Також напрошується і ще одне, набагато важливіше, питання: куди дивиться новобраний голова Партії регіонів в Тернопільській області Валентин Хоптян? А може все було зроблено з його благословення? Якщо так на порядку денному ще одне питання: не вже змінився курс Партії регіонів!!!

Поразки партії Тягнибока розпочнуться з Тернополя?

Тернопільські міліціонери на зброї доказували, хто з них “профі”