Податкова підрахувала прибутки тернополян

Поділитися

За результатами проведеного аналізу податкової звітності з податку на прибуток за другий квартал цього року доходи платників податку на Тернопільщині зросли на 3,2 млрд грн порівняно з відповідним періодом минулого року.Про це  повідомили у відділі адміністрування податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб ДПА в Тернопільській області.

Нарахована сума податку на прибуток до сплати за другий квартал склала 37,6 млн. грн., що приблизно на 41% більше, ніж за аналогічний період 2010 року. Загалом за дев’ять місяців цього року суб’єктами господарювання області сплачено до бюджету 128,8 млн грн податку на прибуток, а це на 16% більше, ніж прогнозний показник.

Значний внесок у зростання надходжень зробили платники податку м. Тернополя, Борщівського та Теребовлянського районів.

Незважаючи на позитивну динаміку надходжень з податку на прибуток, працівниками ДПС Тернопільщини постійно проводиться аналіз діяльності підприємств, установ та організацій щодо виявлення додаткових резервів з наповнення державного бюджету. Серед платників податку на прибуток є й такі, у яких при зростанні доходів зменшуються податкові зобов’язання. Загалом по області за результатами другого кварталу нараховується 168 таких суб’єктів господарської діяльності, з яких більшість становлять платники м. Тернополя та Тернопільського району.

Проведена робота податковими органами області, зокрема, аналіз фінансово-господарської діяльності даної категорії платників, починає давати позитивні результати. Так, від початку цього року станом на 1 жовтня податківцями Тернопільщини забезпечено сплату податку на прибуток підприємств до бюджету у розмірі 8,9 млн грн, а це на 25% більше порівняно з минулорічним показником.

На президії обласної ради визначена дата десятого пленарного засідання 40 сесії – 17 листопада

«Calgon» по-чернівецьке виявився підробкою