УГКЦ працює в Бережанській виправній колонії над вирішенням алкогольної проблеми серед підлітків

Поділитися

Підкомісія УГКЦ  «За тверезість життя» другий рік поспіль працює в Бережанській колонії з підлітками, які вчинили злочини в стані алкогольного сп’яніння. Іноді ці злочини пов’язані з алкоголізмом їхніх батьків. Реабілітаційна програма проходить у групах до 12 осіб, в яких з неповнолітніми  працюють терапевт, психолог і священик. Серед підлітків є православні, протестанти та католики.

Про це розповів о. Андрій Логін, керівник підкомісії УГКЦ «За тверезість життя», в рамках відкриття реабілітаційної програми в Бережанській виправній колонії для підлітків. Програма роботи базується на  методі «духовна терапія», що є власним напрацюванням підкомісії.

«Я говорю з хлопцями, що Бог не відвертається від них, а є їхнім найближчим приятелем. Ми спілкуємося на духовну тематику або ж розважаємо над текстами Євангелія. Проблему нещирості та закритості ми вирішили шляхом створення особливої атмосфери. В нас існує чітке правило для підлітків: не висміювати, не осуджувати, не виносити інформацію за межі групи», – зазначив о. Андрій Логін.

 


Василь Чубак потрапив у жахливу аварію!

Кращого серед водіїв тролейбусів у Тернополі так і не знайшли