13 і 14 грудня у Тернополі -“халявне” круте кіно

Поділитися

В ТЦДМІ ім. Довженка, в рамках міжнародного фестивалю Docudays UA та Всеукраїнського тижня права, відбудеться показ документальних фільмів про права людини «Вулканівка: після великого кіно» (13.12.2011р о 16.00год.) та «Дике місто Детройт» (14.12.2011р о 16.00 год.).

Короткий анонс фільмів:

Дике місто Детройт

Флорен Тіллон / Франція / 2010 / 80’
Автомобільні заводи дали поштовх до швидкого зростання Детройта, зробивши його найрозвиненішим промисловим містом Сполучених Штатів. Але через зміни в американському суспільстві та демографічній ситуації багато десятиліть тому місто збезлюдніло… Міські джунглі заселили соколи, олені та койоти, перетворивши урбаністичний пейзаж на декорації дешевого фільму. Аж раптом сталося несподіване: молодь починає повертатися на руїни колишнього Детройта… Це що, нові першопрохідці? Чи, може, це спосіб заново відкрити Америку?

Вулканівка: після великого кіно

Гедре Бейнорюте /Литва, 2005, 50/
Вулканівка – бідне, забуте Богом і людьми село в кримському степу. Втім, ця місцина дуже пожвавилася, коли знімальна група знаменитого литовського режисера Шарунаса Барти жила тут протягом майже двох років, знімаючи фільм «Семеро людей-невидимок». Режисерові допомагали більшість місцевих мешканців. Але «велике кіно» закінчилося й навряд чи повернеться знову. Життя Вулканівки потекло звичним річищем. Та не для всіх. Режисер фільму Гедре Бейнорюте зі своєю знімальною групою приїхала до Вулканівки дев’ять місяців потому. В її документальному фільмі люди говорять про свій «кінематографічний» досвід з великим запалом. Вони розповідають, як усе було насправді та як це відрізняється від їхнього уявлення про кіно. Різні настрої та відкритість людей перед камерою вплітаються в життя Вулканівки з його повсякденними справами на кшталт годівлі корів, походу на закупи до єдиного магазину «Продукти» чи збору металобрухту.

Перегляд фільмів безкоштовний.

Пропонуються в оренду 3 об’єкти в смт. Товсте Заліщицького району

12 тисяч безробітних на Тернопільщині отримують злиденних 743 гривні на місяць