37 тисяч мешканців Тернопільщини сказали своє “фе” Президенту

Поділитися

 37 тисяч підписів небайдужих мешканців Тернопільщини зібрали члени політичної партії «Фронт Змін». В області завершилась масова акція «Україна проти Януковича». Більше місяця люди висловлювали своє незадоволення диктатурі діючої влади. Звільнення з роботи, заборгованість зарплати, приниження національних традицій та рідної мови – ось проти чого громада протестує та не бажає миритися.

Петро Гринчишин, голова фракції «Фронту Змін» у міськраді: «Вони відкрито спілкувалися з нашими агітаторами, вони вступали в дискусії, вони пропонували дописати ще більше зла, звернень, які були записані з наших листівках. А ви знаєте, що там було написано – забрали роботу, забрали зарплату, пенсію, школу, лікарню. Люди дописували інші теми – те, що їх болить кожен день».

Найбільш активними по громадському спротиву виступило кілька районів – Тернопільський, Бережанський, Борщівський та Збаразький. У цих регіонах за один день назбирувалось до тисячі підписів незадоволених президентською політикою людей. Та ці цифри не є показником, кажуть організатори. Впродовж акції було чимало випадків, коли мешканці того чи іншого краю просто боялися підходити до агітаторів «Фронту Змін».

Юрій Юрик, координатор акції: «Завдання саме цієї акції якраз і полягало в тому, щоб показати суспільству, показати конкретному району, конкретному селу, що є формат, де можна відстоювати свої інтереси або як мінімум вільно їх висловлювати і не боятися. І найважливіше те, коли Арсеній Петрович робив першу прес-конференцію і його центральне слово було «Не боятися!». Тому що коли ми будемо боятися, ми, звичайно, нічого не досягнемо. Коли ми перестанемо боятися, ми дійсно досягнемо тих позицій, які ми декларуємо, в основі яких лежить абсолютно нормальний розвиток нашої країни і нашого суспільства».

«Партія Регіонів» повертає Україну у сталінські часи, переконані «фронтовики». Людей залякали, вони не наважуються відверто говорити та висловлювати свою думку.

Розбудити націоналістичну свідомість українців взялися й представники молодіжного крила політичної партії «Фронт Змін». Останнім часом молодь активно протестує проти реформ Віктора Януковича та його команди. Студенти провели в Тернополі кілька серйозних та одночасно іронічних акцій. До прикладу – «чистили вухо Президенту», щоб їх нарешті почули, та розсипали копійки по Театральному майдану, демонструючи те, за який мізер люди продають свої голоси на користь «Партії Регіонів».

Іван Омелян, голова молодіжного крила «Фронту Змін»: «Ми розказали людям ті цифри, які зараз фігурують буквально в усіх відкритих документах, вони є у вільному доступі. Закон «Про доступ до публічної інформації» взагалі відкрив шалені цифри. І журналісти «Української правди» – незалежного видання – підрахували, що наш президент обходиться країні у 230 тисяч доларів на день. Цю цифру ми спробували донести не тільки до молоді, але й тим людям, які ставили свої підписи. Це був аргумент, чому Україна має бути проти Януковича».

Усі підписи та результати акції члени політичної партії «Фронту Змін» 3 грудня везуть у Київ. Там на Михайлівській площі відбудеться масовий мітинг.

ІНТБ

Жодного Сталіна у Тернополі більше не продадуть

У Кабінеті міністрів вирішили, що починати економити треба не з них, а з новонароджених