Ціна продтоварів на Тернопіллі набагато нижча, ніж середньоукраїнська

Поділитися

 Cередні рівні роздрібних цін на продовольчі товари на Тернопільщині залишаються нижчими, ніж по Україні. Ціни на овочі, яловичину та свинину в регіоні залишались одними з найнижчих серед областей України, спостерігається сезонне подорожчання молокопродуктів. Про цінову та продовольчу ситуацію в області, про проект Закону України “Про внутрішню торгівлю” сьогодні говорили в Тернопільській облдержадміністрації на зустрічі з директором департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

 Заступник начальника головного управління економіки Тернопільської ОДА Василь Гоць запевняє, що дним із першочергових завдань у ціновій та продовольчій сферах Тернопільщини є недопущення необгрунтованого сезонного зростання вартості молокопродуктів та курячих яєць, які є продуктами першої необхідності:

–          Для поповнення ресурсу молока із за меж регіону будуть ввозити близько 3,5 тонн молока щомісяця. Минулого року облдержадміністрацією було застосовано розміщення регіонального замовлення на гречку і цукор. В поточному році стан наповнення ринку, позитивна динаміка цін для споживачів на більщість продовольчих товарів не дають підстав для втручання облдержадміністрації у формуванні продовольчих ресурсів. Сьогодні залишки цукру є 116 тисяч тонн, крупи гречаної 13.

Обговорили на зустрічі й проект Закону України “Про внутрішню торгівлю”, в частині визначення повноважень у сфері внутрушньої торгівлі місцевих органів виконавчої влади.

  Ігор Гарбарук –  директор департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України:

–          Основними завданнями закону є розвиток галузі торгівлі, запровадження принципів чесної конкуренції для всіх учасників ринку, стабілізація цінової ситуації на ринку споживчих товарів, зменшення тіньового роздрібного товарообороту, розвиток малого та середнього підприємництва, планування розміщення об’єктів торгівлі та їх облік, а також регулювання організації окремих форм торгівлі. В проекті закону є основні вимоги до торгівельної діяльності.

 Євген Демчук  заступник начальника головного управління економіки Тернопільської ОДА:

–          Закон це базовий документ для суб’єктів торгівлі, якого самі представники торгівлі чекали. Який покликаний впровадити принципи перш за все чесної конкуренції, стабілізувати ціни на споживчому ринку, зменшити тим тіньовий товарообіг. Дане чітке визначення термінів, що дозволяє класифікувати види та форми торгівлі, конкретизувати самі вимоги до них.

TV-4

Сімейних лікарів на Тернопільщині стане більше

Виступ Леоніда Парфьонова на Болотной