До уваги тернополян: протягом 2012 року можна буде отримати всі кадастрові послуги відповідно до діючої на сьогодні процедури

Поділитися

У грудні спостерігається суттєве збільшення напливу громадян, які звертаються до територіальних органів земельних ресурсів. Ажіотаж пов’язаний з тим, що люди поспішають оформити правовстановлюючі документи на землю та отримати необхідні витяги за діючою на сьогодні процедурою.

Держземагентство України наголошує, що відповідно до прийнятого Верховною Радою України Закону “Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення реалізації прав на нерухоме майно та їх обтяжень при їх державній реєстрації”, набуття чинності Законом України “Про Державний земельний кадастр” відтерміновується на 1 рік (до 1 січня 2013 року). Це означає, що протягом усього 2012 року кадастрові послуги надаватимуться відповідно до діючої на сьогодні процедури. Тому, причин для нездорового ажіотажу немає.

Передбачалося, що з 2012 року громадянам для оформлення правовстановлюючих документів на землю буде необхідно звертатися до Держземагентства України за отриманням державного акта, а потім до Укрдержреєстру – для реєстрації права власності на земельну ділянку, але згідно з новими законодавчими змінами, до Укрдержреєстру у 2012 році звертатися не потрібно, а документом, що посвідчує право власності громадянина на земельну ділянку залишиться зареєстрований у територіальному органі земельних ресурсів державний акт.

Подарунок на Миколая діткам, або, як кажуть, благими намірами партії «Свобода» дорога в пекло стелиться…

В “Атріумі” обирали найвродливішу тернополянку на конкурс “Краса України 2012”