Як Кайда роздавав грамоти і кидав голосні заяви

Поділитися

 З усіх районів Тернопільщини у концертній залі філармонії краю зібрались кращі працівники рад різного рівня. З наступаючим святом – Днем місцевого самоврядування своїх колег привітав голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

 «Сьогодні, як ніколи раніше, представницькі органи влади залишились чи не останнім бастіоном демократії у нашій державі. Адже саме ради втілюють волевиявлення народу, саме їм громада довірила вирішення найважливіших питань соціально-економічного та культурного життя, – зазначив голова обласної ради, – Разом з тим нині ми далеко відстали від європейських держав у втіленні демократії та народовладдя у щоденному житті країни.  На жаль, у деяких регіонах держави місцеве самоврядування має абсолютно формальний характер».

Олексій Кайда вважає, і про це відкритим текстом заявляє, що нам необхідна якісно інша система влади в усій Україні – система творення української національної держави з дієвим та всеохоплюючим українським національним народовладдям, при якому влада формується, контролюється і змінюється тільки народом, згуртованим під прапором української національної ідеї».

Головний обласний «свободівець» нагородив також кращих працівників місцевого самоврядування грамотами. Урочини продовжились святковим концертом, який підготували творчі колективи обласної філармонії.

Довідка: в області місцеве самоврядування представлене широким громадянським спектром – у нас діють 17 районних, 18 міських, 17 селищних та 580 сільських рад. Повсякденними турботами людей «переймається» більше 11 тисяч депутатів і майже 2 тисячі муніципальних службовців…а де ж результат, очевидно він теж формальний?

На Тернопільщині старі гранати – просто неба

Шопка для мера