Як у Підволочиську знаходять роботу безробітні інваліди

Поділитися

У Підволочиському районному центрі зайнятості на замовлення місцевого товариства «Україна» та приватного підприємця Володимира Гавришко відбувся міні-ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю. Підбір працівників здійснювався за такими професіями: сторож, водій автотранспортних засобів, електрик, оператор машинного доїння.

Під час заходу присутні дізналися про ефективні прийоми пошуку роботи, методи самопрезентації, ознайомились із правилами написання резюме та ведення співбесіди з роботодавцями. Фахівці РЦЗ поінформували інвалідів про послуги незайнятим громадянам та можливості професійного навчання, перенавчання, підвищення кваліфікації за спрямування служби зайнятості.

«Сподіваємося, що цей міні-ярмарок вакансій сприятиме вирішенню питань зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, їх адаптації у суспільстві, підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці та легальному працевлаштуванню, – зазначила директор районного центру зайнятості Ірина Левицька. – До речі, цьогоріч нам вдалося забезпечити роботою одинадцять інвалідів».

Преставник ТОВ «Україна» Юрій Юрків розповів людям з обмеженою працездатністю про вільні робочі місця у їхньому товаристві, про умови праці та її оплату, вимоги до майбутніх працівників. Відвідувачі заходу поспілкувалися й з інспектором відділу кадрів ПП Гавришко В.П. Тетяною Макух.

Тим, хто зацікавився запропонованою роботою, представники роботодавців призначили зустрічі безпосередньо на виробництвах для більш детального ознайомлення з характером майбутньої роботи.

Результативністю проведеного міні-ярмарку вакансій стало те, що присутню на заході безробітну-інваліда Іванну Коцур було пацевлаштовано сторожем до місцевого підприємця Володимира Гавришко .

 

Як у Тернополі набирають на роботу швачок, продавців та експедиторів

Скандал у найкрутішому тернопільському клубі Holiday